Marktnieuws

De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs en het Zuid-Koreaanse conglomeraat SK Group gaan investeren in een eco-friendly cold chain logistiek centrum in Zuid-Korea, schrijft de website The Investor

Goldman Sachs en SK Group gaan bijna 39 miljoen euro investeren in het logistieke centrum, dat wordt ontwikkeld door Belstar Superfreeze. 

Het centrum komt te staan in de nieuwe haven van Songdo in Incheon. 

Veel minder energiekosten

Logistieke centra die koude LNG-energie gebruiken, kunnen tot 70 procent besparen op hun energiekosten in vergelijking met conventionele elektrisch aangedreven koelhuizen.

80 graden onder nul

Ze bereiken ook dermate lage temperaturen die niet haalbaar zijn in conventionele elektrisch aangedreven koelhuizen, zoals min-80 graden voor opslag van biomaterialen en medische goederen en min-60 graden voor bijvoorbeeld het opslaan van tonijn.

Het gebruik van koude LNG-energie minimaliseert de impact op ingrediënten en voedingsstoffen door het snel invriezen en verlengt ook de frisheid omdat uniforme temperaturen constant kunnen worden gehandhaafd.

Cold chain hub van Noordoost-Azië

Het nieuwe centrum moet de ambities van Zuid-Korea kracht bijzetten om ‘de cold chain hub  van Noordoost-Azië te worden’, zegt Daniel Yun, de voorzitter van ontwikkelaar Belstar Superfreeze.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven