Marktnieuws

DB Schenker in Luxemburg breidt zijn activiteiten uit nabij het vrachtcentrum van Luxemburg Airport, een van de belangrijkste Europese luchthavens. Het nieuwe logistieke centrum zal aansluiten op het Europese en wereldwijde DB Schenker-netwerk met directe verbindingen naar de belangrijkste consumentenmarkten. Het nieuwe distributiecentrum krijgt een omvang van circa 7.000 vierkante meter en creëert capaciteit voor 100 medewerkers.

“Aangezien verdere groei in de huidige vestiging niet mogelijk was, heeft DB Schenker besloten op zoek te gaan naar een nieuwe bouwlocatie in de omgeving van Luxemburg Airport,” aldus Emile Goossens, Chief Financial Officer bij Schenker Logistics Benelux. Nu is er dus een nieuwe locatie gevonden.

“Vanuit onze nieuwe terminal kunnen wij een volledige serviceportfolio in de gehele supplychain aanbieden,” zegt Axel Quadt, Managing Director Schenker Luxemburg. “De nieuwe faciliteit geeft ons de mogelijkheid de laad- en loscapaciteit van luchtvrachtzendingen aanzienlijk te verhogen. Tevens zullen we onze value added services en groupagediensten met aansluiting op het DB Schenker-netwerk verder uitbreiden.”

Al decennia actief in Luxemburg

DB Schenker is vanaf 1989 actief in Luxemburg en heeft sindsdien een solide groei getoond met een aanbod van betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige diensten. Gestart als centrale luchtvrachthub, heeft het logistieke bedrijf in Luxemburg zijn activiteiten succesvol uitgebreid op het gebied van zeevracht, landtransport en logistieke dienstverlening. Schenker Logistics BeNeLux investeert in moderne bedrijfslocaties waar alle activiteiten efficiënt kunnen worden ondergebracht.

Aftrap in 2021

WDP Luxembourg gaat in de logistieke zone Eurohub Center bij Contern een nieuw distributiecentrum ontwikkelen van circa 15.000 vierkante meter Logistiek dienstverlener DB Schenker zal circa 7.000 vierkante meter huren voor een periode van tien jaar. De operationele activiteiten starten naar verwachting in het laatste kwartaal van 2021, onder voorbehoud van afronding van de vergunningsprocedure. WDP Luxembourg voorziet voor de totale realisatie een investeringsbudget van ruim 18 miljoen euro.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven