Marktnieuws
(Foto DHL )

Recent is de Life Sciences & Healthcare Campus van DHL Supply Chain in Nijmegen geïnspecteerd door de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) op het verpakken en labelen van medicijnen voor de Amerikaanse markt. Gedurende drie dagen zijn de kwaliteitssystemen van de Campus  geïnspecteerd op handelen overeenkomstig de Food, Drug and Cosmetic Act van de Verenigde Staten, die als doel heeft om de publieke gezondheid te beschermen. De inspecteur heeft geen enkel punt ter verbetering aangedragen en daarmee heeft de logistiek dienstverlener toestemming gekregen om medicijnen te verpakken en te distribueren op de Amerikaanse markt.

“Inspectie van een logistiek dienstverlener door de FDA buiten de landsgrenzen is uniek. We zijn er trots op dat DHL deze proef goed doorstaan heeft”, zegt Fred Westdijk, Vice President Life Sciences & Healthcare DHL Supply Chain Benelux. De DHL Supply Chain Campus verzorgt het warehouse management en de wereldwijde distributie voor meer dan 20 toonaangevende producenten van medicijnen en medische hulpmiddelen voor behandeling van onder meer verschillende soorten kanker, hart- en vaatziekten, pijnbestrijding en chronische ziektes als multiple sclerose en Batten-disease. De producten worden onder optimale omstandigheden beheerd en uit oogpunt van efficiënt voorraadbeheer vlak voor transport voorzien van de juiste verpakking en bijsluiters. Per land verschillen die eisen en de Campus rekent de hele wereld tot zijn bereik. “Vertrouwen en korte lijnen tussen de klant en DHL zijn essentieel als het om producten gaat waarmee mensenlevens gemoeid zijn”, zegt Westdijk. “Onze medewerkers zijn professionals in medische logistiek die extra getraind zijn door de klanten en gespecialiseerd zijn in het zorgvuldig omgaan met deze producten zodat ze de patiënt in optimale omstandigheden bereiken.”

Nijmegen is met 34.000 m2 en meer dan 300 medewerkers de grootste locatie binnen de campus. In Wijchen wordt momenteel gebouwd om aan het einde van het jaar een nieuwe vestiging te openen met 21.500 m2 extra opslag- en verwerkingscapaciteit voor de farmaceutische sector.

In een recent uitgebracht trendrapport stelt DHL dat de toeleveringsketen de sleutel is tot de transformatie die de Life Sciences-sector moet doormaken om in te spelen op de vraag van de consument om betaalbare gezondheidszorg. Het rapport stelt dat voor deze transformatie een inhaalslag nodig is op het vlak van digitalisering van de toeleveringsketen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven