Marktnieuws

Deutsche Post DHL heeft een nieuw pakkettensorteercentrum geopend. In dit distributiecentrum van 40.000 vierkante meter in Bochum kunnen 50.000 zendingen per uur worden verwerkt.

Het sorteercentrum is het grootste ‘Paketzentrum’ van DHL in Duitsland en naar eigen zeggen DHL’s  meest efficiënte sorteercentrum in Europa. 

600 banen

DHL kan gelijk aan de bak op de nieuwe locatie, want het aantal bestellingen zal met het oog op de feestdagen flink toenemen. Tegen 2020 moet DHL ongeveer 600 nieuwe banen hebben gecreëerd in het nieuwe sorteercentrum.

Dronebeelden van het dc in Bochum.

“Met zijn grote sorteerprestaties en het gebruik van innovatieve technologie levert dit centrum een belangrijke bijdrage aan ons Duitse pakketnetwerk”, zegt Tobias Meyer van DHL. “We kunnen onze servicebelofte nog betrouwbaarder maken met een verdere toename van de verzendvolumes.”

Bochum: logistieke hotspot

Armin Laschet, minister-president van deelstaat Noordrijn-Westfalen, is blij met de komst van DHL naar Bochum: “Het feit dat DHL een van Europa’s meest efficiënte pakketcentra in Bochum opent, bewijst de aantrekkelijkheid van ons gebied als een toonaangevende logistieke locatie.”

Meer informatie: DHL Benelux Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven