Magazijnautomatisering

Onderzoekers van de Universiteit van Washington ontwikkelen een app die de gezondheids- en veiligheidsrisico’s van magazijnmedewerkers bijhoudt en voorspelt. Het onderzoek wordt gefinancierd door de staat Washington en Amazon Robotics, de robottak van webgigant Amazon.

Hoe gingen de onderzoekers te werk? 

Het team nam 3D-video’s op van werknemers die standaardtaken uitvoeren, zoals het vullen van bakken, het picken van zware objecten van hoge planken en nog zeventien andere ‘reguliere’ taken. Ze maten vervolgens de impact op het menselijk lichaam. Op basis van die informatie kan de app een ‘risicoscore’ weergeven om werknemers en magazijnchefs te informeren en, mocht dat nodig zijn, te waarschuwen. 

Bekijk hier een video voor meer uitleg over het onderzoek.

“Nu mensen in omgevingen werken waar robots worden gebruikt, hebben we een unieke kans om het werk op te splitsen zodat de robots het riskante werk overnemen”, reageert onderzoeker en universitair docent Ashis Banerjee. “Robots en mensen kunnen een actieve samenwerking aangaan waarbij een robot kan zeggen: ‘ik zie dat je deze zware objecten van de bovenste plank pakt en ik denk dat je dat vaak doet. Laat me je helpen.’.”

De onderzoekers en Amazon Robotics verwachten dat veel (logistieke) bedrijven interesse zullen tonen voor de app. Steeds meer bedrijven lijken immers een ergonomischer werkklimaat te willen creëren voor hun magazijnpersoneel. 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven