Magazijnautomatisering

Schoenenzaak Lloyd heeft twee mobiele picking robots geïnstalleerd in zijn distributiecentrum in Nedersaksen. De robots zijn geleverd door de Duitse robotontwikkelaar Magazino. 

De TORU-robots moeten de magazijnmedewerkers helpen bij het picken en sorteren van schoenendozen. Ze worden op dit moment nog getest en als alles bevalt, worden ze straks écht onderdeel van het proces in het dc in de gemeente Sulingen, 45 kilometer onder Bremen. 

Hoe werkt de TORU? Bekijk de video hier.

De TORU-robot

De TORU herkent producten met een laser- en camerasysteem en kan items tot drie kilo van de plank te pakken. De interne bergruimte van de robot biedt plek voor meerdere items. Hierdoor kan de robot tijdens zijn tocht door het magazijn meerdere items of orders meenemen. 

Vervolgens vervoert de robot de items richting de inpaktafels. Sensoren zorgen ervoor dat de robot obstakels op de weg herkent, inclusief passerende werknemers. Hierdoor zijn reflectoren of markeringen op de vloer overbodig. 

Ondersteunen van pickers

“We zijn ervan overtuigd dat de robots heel belangrijk zijn voor de flexibele, schaalbare automatisering van ons warehouseproces. Ze zullen ons helpen om de groei in e-commerce te beantwoorden en om onze medewerkers te ondersteunen”, zegt Stephan Wiegmann van Lloyd.

Meer weten over AGV’s en robots? Bekijk dan deze video!

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven