Magazijnautomatisering
Vanderlande en Deutsche Post DHL tekenen raamcontract

Deutsche Post DHL is voornemens de komende jaren in Duitsland minstens twintig nieuwe geautomatiseerde aflevercentra per jaar te openen. Vanderlande Industries levert hiervoor de sorteer- en logistieke afhandelingssystemen. Beide partijen tekenden hiertoe een raamcontract.

De investeringen zijn een reactie op het snel groeiende pakketvolume als gevolg van de toenemende online bestellingen door consumenten.
De te leveren systemen omvatten een nieuw ontworpen bulk chute die door Vanderlande Industries en Deutsche Post DHL gezamenlijk is ontwikkeld. Deze chute verbetert de productiviteit door de mogelijkheid er tot 200 pakketten op te bufferen zonder dat hiervoor handelingen van operators nodig zijn. De pakketten worden direct op het aflevercentrum verwerkt. Dit spaart tijd uit en maakt snellere levering aan klanten mogelijk. Voorheen moesten pakketten bij de uitvoer van het systeem eerst handmatig in rolcontainers, en van daaruit weer handmatig in de bestelauto’s worden geladen. Dit proces is nu geautomatiseerd doordat de bestelauto rechtstreeks vanuit de bulk chute wordt geladen. Hierdoor zijn er minder handelingen nodig, wat de ergonomie sterk verbetert.

Sneller en efficiënter

Dankzij het automatiseren van de sorteer- en transportsystemen hoeven pakketten niet meer handmatig te worden gescand en gesorteerd. In plaats daarvan is het hele proces vanaf de infeed tot en met de uitgang geautomatiseerd, waardoor er vrijwel geen handmatige handelingen meer nodig zijn. Dit verhoogt niet alleen de snelheid en de efficiëntie, maar het verbetert ook de arbeidsomstandigheden voor de DHL-bezorgers.

Afhankelijk van het aantal chutes worden pakketten met sterk verschillende vormen en formaten door een dubbelzijdige Posisorter met hoge capaciteit gesorteerd voor levering aan maximaal 120 postregio’s. Het onderhoud is ook eenvoudig en vergt weinig tijd: dankzij het gepatenteerde ‘plug-and-play’-carrierontwerp kan een schoen binnen 60 seconden worden vervangen.

Meer informatie: Vanderlande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven