Marktnieuws

Still heeft Detailresult Logistiek voorzien van een volledig nieuwe huurvloot van 48 elektropallettrucks. Detailresult is de logistiek dienstverlener achter de supermarktformules Dirk van den Broek en DekaMarkt.

Ze zijn nog maar amper afgeleverd, of de 28 nieuwe huurtrucks worden al volop ingezet in het actiemagazijn van Detailresult Logistiek in Alphen aan den Rijn. “Hier verwerken we alle niet-geconditioneerde actieartikelen voor onze supermarktformule Dirk van den Broek”, vertelt DC manager Erik Dane. “Dat betekent dat het magazijn elke week helemaal vol- en ook weer helemaal leeg gereden wordt. De elektropallettrucks worden daarbij ingezet voor het verzamelen van de orders.” De overige twintig nieuwe huurtrucks worden op andere vestigingen van Detailresult ingezet.

Flexibiliteit 

Vanuit het actiemagazijn worden in totaal 112 winkels in het hele land bediend. Elke maandag, zodra de inslag van nieuwe actieartikelen begint, wordt er gestart met het picken van nieuwe orders. “Op dat moment hebben we een overzicht van wat er allemaal verstuurd wordt en kunnen we ook een capaciteitsplanning maken”, weet Peter Zonderop, manager distributie. De verzamelde orders worden gedurende de week per filiaal opgeslagen, waarbij elk filiaal een eigen stellingsectie is toebedeeld. In het weekend worden de orders uitgereden en wordt het magazijn klaargestoomd voor een nieuwe actieweek. “Flexibiliteit is in dat proces essentieel”, aldus Zonderop.

Draaiuren

Het is precies de reden waarom Detailresult bij de keuze voor de nieuwe vloot naar eigen zeggen heeft gekozen voor een huurconstructie. “Een unieke, maar bewezen constructie”, stelt Projectleider Arjan Warmerdam. De nieuwe trucks worden door Still aan haar eigen huurvloot toegevoegd en direct verhuurd aan Detailresult, dat op basis van effectieve draaiuren afrekent. “Zo betalen we uitsluitend voor de daadwerkelijke inzet en zijn we verzekerd van een maximale flexibiliteit. We kunnen snel en eenvoudig op- of afschalen als dat nodig is”, vervolgt Warmerdam.

Op- of afschalen

Detailresult huurt al ruim tien jaar volgens deze constructie bij Still Intern Transport. “Niet alleen als het gaat om de trucks in het actiemagazijn. Onze totale intern transportvloot, in totaal zo’n 350 trucks groot, valt onder de gemaakte afspraken”, legt Zonderop uit. Het voordeel van makkelijk op- en afschalen is in het actiemagazijn minder belangrijk, omdat het daar eigenlijk altijd wel piekperiode is. Zonderop: “In onze andere DC’s is dat voordeel veel groter. Daar is op piekdagen de behoefte aan bijvoorbeeld orderverzameltrucks in sommige gevallen tot wel 30 procent hoger.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven