Marktnieuws
MonaLisa zakkensorteerder.
MonaLisa zakkensorteerder.

Dematic presenteert op de LogiMAT in Stuttgart, die van 13 tot 15 maart gehouden wordt, branche specifieke automatiseringsoplossingen voor de e-commerce, voedingsindustrie en de kledinghandel. Dematic is te bezoeken in hal 1 op stand H61.

Een nieuw onderdeel van de nieuw ontworpen beursstand is een blackbox, waar alleen klanten en studenten toegang tot hebben die zich van tevoren hebben aangemeld. Afgesloten van het andere publiek beginnen zij aan een hele bijzondere ontdekkingstocht. Bovendien toont het logistiek-automatiseringsbedrijf een live-AGVdemo in actie.

Kleine replica’s

Dematic presenteert zijn branchespecifieke automatiseringsoplossingen voor de e-commerce, levensmiddelen- en kledinghandel in de vorm van kleinere replica’s. Voor het efficiënt in beeld brengen van pickingprocessen, in de nog steeds groeiende online handel, toont het Dematic op zijn beursstand de Dematic Multishuttle. Dit modulaire systeem biedt een goede oplossing voor bedrijven met een sterke groei en voortdurend veranderende behoeften. Daarnaast kunnen de bezoekers zich ook laten informeren over de voordelen van het opslag- en picking systeem voor kleine goederen ‘AutoStore’. Het gebruik van standaard bakken, die worden opgeslagen in een gerasterde schappenmodule, verdubbelt de opslagcapaciteit zonder uitbreiding van het opslagoppervlak. De huidige opslagplaats kan daardoor optimaal worden gebruikt.

Geautomatiseerde ophangsysteem

Dematic introduceert ook zijn oplossingen voor de kledinghandel. Zakkensorteerder MonaLisa is ideaal voor gebruik bij de verwerking van retouren en in de fulfillment, met name voor bedrijven uit de e-commerce. Met het geautomatiseerde ophangsysteem op roladapters kunnen zowel hangende als liggende goederen evenals vlak verpakte voorwerpen en dozen worden gesorteerd en tussentijds worden opgeslagen. Geretourneerde artikelen kunnen handmatig of geautomatiseerd in de zakken van de sorteerder worden gelegd en zolang in het systeem roteren, tot het opgenomen artikel opnieuw wordt gevraagd. Op deze manier hoeft nog maar een fractie van de goederen terug in het magazijn te worden gesorteerd.

Doorloopverbetering

Het logistieke automatiseringsbedrijf heeft ook grote klanten in de voedingsindustrie. Daar wordt de automatische picking en palletisering voor verschillende temperatuurzones overgenomen door de Dematic Multishuttle 2 Freeze. Het systeem zorgt zowel voor doorloopverbetering in het magazijn als ook voor efficiëntere logistieke processen. Het automatische geleide voertuig dat live in actie is te zien wordt ook in de voedingsindustrie gebruikt. De AGV kan goederen van de vloer, van transportbanden of uit platte rekken halen en beweegt dankzij een autonome navigatie zelfstandig in logistieke omgevingen. De AGV dat configureerbaar is voor verschillende laadeenheden, transporteert allerlei soorten goederen veilig en nagenoeg onderhoudsvrij.

Meer informatie: Dematic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven