Magazijnautomatisering
Dematic AMCAP systeemoverzicht
Dematic AMCAP systeemoverzicht

Met het AMCAP (Automated Mixed Case Palletising) systeem van Dematic kunnen de meest uiteenlopende verpakkingen volautomatisch op pallets of in rolcontainers worden gepakt.

Het opbouwen van gemengde pallets in distributiecentra is tegenwoordig vaak nog puur handwerk. Bovendien vereist het ervaren magazijnpersoneel en wordt het werk vaak op weinig ergonomische werkplekken uitgevoerd. Het Dematic AMCAP systeem is ontworpen voor de groot- en detailhandel, maar kan ook uitstekend overweg met de eisen van postorderbedrijven en de industrie. Dankzij de schaalbare constructie kan het systeem eenvoudig in bestaande distributiecentra worden geïntegreerd. Het AMCAP wordt gedemonstreerd op Logistica 2015.

Modules
Het magazijnautomatisering systeem bestaat uit meerdere modules: een (de)palletiseersysteem voor pallets, een transportsysteem, een Multishuttle module voor opslag en sorteren, een palletsysteem voor het laden van pallets en rolcontainers en de Dematic iQ magazijnbeheersoftware voor de aansturing. Bij het ontladen van pallets met één soort artikelen wordt elk element op een speciaal transportsysteem gescheiden en dan rechtstreeks in de Dematic Multishuttle 2 Flex opgeslagen. De Flex-variant is met een flexibel hefsysteem uitgerust en kan daarmee verschillende maten van verpakking grijpen en meerdere posities diep opslaan.

Werking
Zodra het systeem een opdracht heeft, produceert de magazijnbeheer software met Dematic iQ PackBuilder een op volume geoptimaliseerde pakvolgorde. Dat gebeurt op basis van de eigenschappen van de verpakking en de specificaties van de klant. Op deze manier worden artikelen stabiel en plaats besparend gerangschikt en aansluitend in exact de juiste volgorde door de Multishuttle 2 rechtstreeks naar het palletiseersysteem, het centrale onderdeel van het Dematic AMCAP subsysteem, gebracht.

Wikkelen
Zodra alle verpakkingseenheden opgestapeld zijn, wordt de pallet naar beneden gebracht en automatisch met folie omwikkeld. Door de toepassing van een geïntegreerde ringwikkelaar worden transportschades vermeden. Om tijdens de palletuitwisseling geen tijd te verliezen, wordt het laden en lossen van pallets op de ingebouwde ‘Slider Plate’ voortgezet. Zodra de nieuwe pallet in postitie is, wordt de Slider Plate weggetrokken en de artikelpositie op de pallet overgedragen. Het resultaat is een transportklare verzendpallet, die in vergelijking met handmatig gestapelde gemengde pallets een grotere pakdichtheid heeft en daardoor tot een optimale benutting van de vrachtwagenruimte bijdraagt.

Dematic hal/stand 09/B023

Meer informatie: Dematic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven