Marktnieuws
Dematic AKL voor Nederlandse luchtmacht

In opdracht van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht realiseert magazijnautomatiseerder Dematic in Woensdrecht een nieuw shuttlemagazijn voor kleine onderdelen.

In het logistieke centrum liggen vliegtuigonderdelen en voorraden opgeslagen die gebruikt worden voor militaire missies. Het warehouse wordt volledig geautomatiseerd en beslaat een oppervlakte van 14.000 m2. Het geautomatiseerde magazijn bestaat uit 90.000 compartimenten en 30.000 stalen dragers. Dematic levert ook het volledige systeem voor locatiebeheer. Het doel is dat er aan 36 werkstations tegelijkertijd gewerkt kan worden, waarbij er 4 kunnen bewegen. Dematic is hoofdaannemer van het 6,5 miljoen euro kostende bouwwerk en is vanaf de start tot de ingebruikname van het magazijn verantwoordelijk voor verschillende projectfases. Ook op de lange termijn blijft Dematic verantwoordelijk voor het functioneren van het magazijn. Contractueel is vastgelegd dat Dematic de komende twintig jaar het onderhoud op zich zal nemen. Het gebouw zal op 17 juli 2015 door de Luchtmacht in gebruik genomen worden. In het logistieke centrum werken 80 medewerkers fulltime. Sinds 1994 maakt de Luchtmacht al gebruik van de oplossingen van Dematic.

Capaciteit
Omdat meerdere divisies van de strijdkrachten zijn samengegaan, was het noodzakelijk om het logistieke centrum van de luchtmacht in Woensdrecht uit te breiden met een geautomatiseerd magazijn. De uitbreiding zal uit negen geautomatiseerde AKL-straten (Automatisch Kleinteile Lager) met shuttles bestaan voor de opslag van kleine onderdelen op stalen bladen. Vanwege de grote verschillen qua vorm van de producten, zijn de verpakkingen in dertien verschillende uitvoeringen en vijf verschillende hoogteklassen beschikbaar.

Brandbeveiliging
Het magazijn is met speciale brandwerende wanden in drie delen opgedeeld, waardoor in geval van brand, het vuur zich niet kan verspreiden en de voorraad beschermd wordt en intact blijft. Daarnaast wordt het sprinklersysteem volledig geïntegreerd in de AKL-stellingen.

Meer informatie: Dematic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven