Magazijnautomatisering
Dillewijn Zwapak Dematic

Dematic heeft het nieuwe distributiecentrum van Dillewijn Zwapak in Amstelveen ingericht en geautomatiseerd. Deze groothandel in verpakkingsoplossingen, decoraties en emballage voor bloemen en planten, heeft onlangs vier magazijnlocaties geconsolideerd in één nieuw dc voor 14.000 palletplaatsen. Om te voorkomen dat het structurele tekort aan logistiek personeel de succesvolle groei van Dillewijn Zwapak belemmert, zijn alle logistieke processen zoveel mogelijk gedigitaliseerd en geautomatiseerd. De geleverde oplossing bestaat uit autonoom rijdende smalle gangen trucks, AGV’s, palletstellingen, een paternoster-orderpicksysteem en het Dematic EWMS.

Drie strategische doelen realiseren
Dillewijn Zwapak heeft in het nieuwe hoofdkantoor drie strategische doelen gerealiseerd: duurzaamheid, digitalisering en automatisering. “Wij hebben hier een veel grotere opslagcapaciteit met een kleinere footprint en energiebesparende oplossingen gebouwd”, zegt Mark de Krosse, managing director bij de Van Dillewijn Group.

“Door alle informatie en logistieke handelingen te digitaliseren, zijn onze processen en supply chain beter inzichtelijk en efficiënter geworden. Verder anticiperen wij voor de toekomstige bedrijfsgroei op het toenemende tekort aan logistiek personeel in deze regio. Wij hebben voor Dematic gekozen omdat ze als enige leverancier de complete magazijninrichting en benodigde automatiseringsoplossingen konden leveren en integreren.” 

Magazijninrichting en AGV-oplossing
Dematic heeft bij Dillewijn Zwapak magazijnstellingen voor bijna 12.500 palletposities, negen AGV’s, een conveyor om de pallets in te voeren en te controleren, een geautomatiseerd paternoster orderpicksysteem en het eigen EWMS geleverd.

Een bijzonder aspect is de bouwhoogte tot 18 meter en de keuze voor smalle gangen.

De AGV’s zijn drie geautomatiseerde STILL MX-X smalle gangen trucks, vier Dematic contragewicht AGV’s in een speciale uitvoering en twee semi-automatische STILL EK-X trucks. Als onderdeel van de KION Group levert Dematic een compleet aanbod intralogistieke oplossingen, waaronder geautomatiseerde heftrucks van het zusterbedrijf STILL.

Een bijzonder aspect van dit project is de bouwhoogte tot 18 meter en de keuze voor smalle gangen. Hierdoor krijgt het magazijn een compacte opslagcapaciteit. Verder is het Dematic EWMS nog op maat geïntegreerd met het al aanwezige Microsoft Dynamics AX ERP-systeem van Dillewijn Zwapak.

Geïntegreerde automatiseringsoplossing
Dillewijn Zwapak levert verpakkingsoplossingen voor de hele supply chain van bloemen en planten, vanaf de kweker tot en met de retailer. Alle orderstromen daarvan worden vanaf nu in één centraal magazijn. “Wij hebben hier drie logistieke concepten geïntegreerd, namelijk volledig geautomatiseerde pallet in- en uitslag, semi-automatisch colli picken en semi-automatisch producten picken”, zegt Marcel Spruijt, Business Development Manager van Dematic.

“Alle logistieke opdrachten worden vanuit het ERP-systeem van Dillewijn Zwapak doorgegeven aan ons EWMS, dat zowel de planning en routes optimaliseert als de autonoom rijdende smalle gangen trucks en FLV’s aanstuurt. Voor Dematic is dit een mooi project omdat Dillewijn Zwapak voor één verantwoordelijke leverancier heeft gekozen, inclusief alle integraties.”

Over Dematic:
De Dematic Group is een toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, software en diensten voor de optimalisatie van de supply chain. Dematic heeft meer dan 7.000 professionals in dienst in ontwikkelingscentra en productiesites over de hele wereld. Dematic heeft meer dan 6.000 geïntegreerde systemen geïnstalleerd bij kleine, middelgrote en grote bedrijven in verschillende industriële sectoren. 

Dematic, met hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group – een wereldleider in vorkheftruck- en magazijntechnologie en daarmee gerelateerde dienstverlening voor supply chain. Met haar logistieke oplossingen optimaliseert de KION Group in meer dan 100 landen goederen- en datastromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra. De groep is de grootste fabrikant van heftrucks in Europa en de wereldwijde nummer twee. Dematic is een van de belangrijkste leveranciers van logistieke automatiseringstechnologie wereldwijd. 

Meer informatie: Dematic

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven