Marktnieuws

Maersk heeft een nieuw vrieshuis geopend in Sint-Petersburg. Dit dc is 23.700 vierkante meter groot en beschikt over 35 laaddocks die meer dan 200 vrachtwagens kunnen bedienen. In het warehouse kunnen tweehonderd mensen aan het werk.

In het koelwarehouse worden voornamelijk producten van Fyffes opgeslagen. Fyffes is een Engels-Japans bedrijf met een hoofdzetel in Dublin. Fyffes levert banen, meloenen, ananassen en andere soorten fruit. Fyffes wilde in 2014 fuseren met de grote concurrent Chiquita, maar de aandeelhouders hielden die samensmelting tegen.

https://twitter.com/WarehouseTotaal/status/1138725122100146178

“De nieuwe koelopslag biedt Maersk de mogelijkheid om nieuwe Russische klanten oplossingen aan te bieden om beter aan hun specifieke behoeften te kunnen voldoen”, schrijft Maersk in een persbericht. “De toegenomen consumptie vereist gespecialiseerde logistiek voor transport en opslag. Daardoor kunnen geïmporteerde versproducten langer vers blijven totdat ze de consument ook bereiken.”

Fruitimport in Rusland neemt toe

David McCann van Fyffes spreekt van ‘een mijlpaal’: “Als grootste bananenimporteur in Europa is Fyffes verheugd over het partnerschap met Maersk.” Fyffes kan door het nieuwe dc in Sint-Petersburg 200.000 dozen banen per week méér afleveren, legt McCann uit. Dat is nodig, want de import van fruit in Rusland groeit al jaren.

In 2018 steeg de import van bananen met 1 procent, van citrusvruchten met 7,4 procent en van appelen met bijna 13,5 procent ten opzichte van 2017. Experts verwachten bovendien dat de import van fruit de komende jaren blijft toenemen. Overigens is Rusland sinds 2017 de op één na grootste bananenimporteur ter wereld, na de Verenigde Staten.

Maersk

Maersk is een Deense multinational die voornamelijk actief is in transport. Het bekendste onderdeel van de Maersk Group is de Maersk Line, de grootste containerrederij ter wereld. In 2018 had deze tak 611 schepen met een totale capaciteit van 3,5 miljoen standaardcontainers onder zich. Dat is ongeveer negentien procent van het wereldtotaal.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven