Marktnieuws

Decathlon opent een distributiecentrum in Tilburg. Adriaan Molenschot van HVBM Vastgoed bevestigt in het Brabants Dagblad dat er een ‘principeakkoord’ is bereikt. Het warehouse komt op het terrein te staan van voormalig revalidatiecentrum Charlotte Oord.

Vanuit het dc wil de Franse sportwinkel de circa twintig Nederlandse winkels gaan bevoorraden. Ook de online bestelde producten door Nederlanders moeten vanuit Tilburg worden gedistribueerd. Het nieuwe dc levert 400 tot 500 nieuwe banen op, zegt Rohan Uijlings, directeur vastgoed van Decathlon.

Arbeidspotentieel

Het ‘arbeidspotentieel’ is voor Decathlon een ‘belangrijke reden’ geweest om voor Tilburg te kiezen, aldus Uijlings: “We verwelkomen graag studenten, zij kunnen doorgroeien. Maar er is ook plaats voor ouderen die een paar uur over hebben.”

Het dc op bedrijventerrein Kraaiven wordt in fases van 30.000 en 10.000 vierkante meter gebouwd. Er komt 1500 tot 2000 vierkante meter kantoorruimte en parkeerruimte bij. Wethouder Berend de Vries is blij met de komst van Decathlon, zo vertelt hij aan de regionale krant. Hij spreekt van een ‘gerenommeerde naam’.

Logistieke Hotspot

“Decathlon gaat banen creëren in onze stad en de komst van dit distributiecentrum past bij de huidige ontwikkelingen, zoals de toename van e-commerce.” Tilburg-Waalwijk werd vorige week uitgeroepen tot Logistieke Hotspot van het Jaar in Nederland. De regio kreeg meer stemmen dan Venlo-Venray en West-Brabant.

Dat Decathlon voor Tilburg kiest, is voor De Vries dan ook geen verrassing: “Het samenwerken met de stad én het arbeidsmarktperspectief is de reden waarom deze regio een toplocatie is voor dit soort ondernemingen.”

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven