Marktnieuws
De Bijenkorf

Warenhuis De Bijenkorf heeft zijn distributiecentrum in Tilburg geopend. Het pand van 82.000 vierkante meter staat op bedrijventerrein Kraaiven en de logistieke operatie zal worden gerund door logistiek dienstverlener Ingram Micro CLS Benelux.

Elektriciteit voor 600 huishoudens

Er komen in eerste instantie 300 mensen te werken, maar dat aantal zal later verdubbelen. De nieuwe locatie blinkt uit in duurzaamheid. Zo is het dak voorzien van zonnepanelen die ruim drie megawatt aan elektriciteit opwekken; voldoende om zowel de huurders van het gebouw alsmede ruim 600 huishoudens te voorzien van stroom. 

Een foto van het dc van De Bijenkorf in Tilburg.

Geen gasaansluiting

Het is een energieneutraal pand waar geen gebruik wordt gemaakt van gas. Daarnaast wordt het gebouw door toepassing van warmtepompen en een WKO-installatie (warmte- en koudeopslag waardoor bodemenergie gebruikt wordt voor het verwarmen en koelen van het gebouw) effectief gekoeld en verwarmd.

Voor 22.00 uur besteld, volgende dag bezorgd

Bekijk hier een video over het nieuwe dc.

Vanuit het dc worden de warenhuizen bevoorraad en de e-commerce activiteiten afgehandeld. Pieter Heij, Directeur Multichannel van De Bijenkorf: “We zijn trots dat we een nieuw dc hebben waarin duurzaamheid en de medewerker centraal staan. Het is een fijne plek om te werken en onze klanten de beste service te bieden. Zo worden bestellingen die voor 22.00 uur gedaan zijn, de volgende werkdag kosteloos thuisbezorgd. Dit gebeurt nu op een nog duurzamere manier.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven