Marktnieuws

In Ridderkerk wordt begonnen aan de bouw van distributiecentrum ‘DC Rotterdam’. Het pand krijgt 22.500 vierkante meter aan magazijn, 1.500 vierkante meter aan kantoor en een mezzanine van 2.080 vierkante meter. Het is nog niet bekend welk bedrijf het dc gaat huren.

Wethouder Marco Oosterwijk plaatste maandag het laatste element van de vloer van het laadplatform. De fundering van het gebouw is nu voltooid en dus kan de bouw worden vervolgd. “Er is een groot gebrek aan logistiek vastgoed van deze kwaliteit”, aldus Giedo Steenbergen van de Brits-Amerikaanse multinational JLL, die is gespecialiseerd in commercieel vastgoed.

DC is ‘zeer universeel’

Daarom begonnen vastgoedontwikkelaar Focus Real Estate en investeringsclub AXA Investment Managers in maart met de bouw van ‘DC Rotterdam’. Het pand is volgens Freek Boeijen van Focus Real Estate ‘zeer universeel’. 

“Door de hoge kwaliteit hebben wij vanaf het begin alle vertrouwen gehad in het project en het vinden van een geschikte gebruiker. Echter, willen we zelfs in deze fase nog rekening houden met diens specifieke wensen.” Boeijen hoopt wel snel een huurder te vinden en hoopt het pand in december 2019 op te kunnen leveren. 

Er wordt overigens al wel met diverse partijen gesproken. “De realisatie van dit imposante pand zal ook inhouden dat binnenkort duidelijk gaat worden wie het nieuw te vestigen bedrijf gaat zijn. Dit jaar nog staat het pand er in volle glorie, ik kijk ernaar uit”, schrijft de Ridderkerkse wethouder Oosterwijk op zijn Facebook-pagina. 

Als wethouder ruimtelijke ontwikkeling mocht ik het fundatiesluitstuk verzorgen (dat is weer eens iets anders dan een…

Posted by Marco Oosterwijk on Tuesday, 9 July 2019
Het Facebook-bericht van wethouder Marco Oosterwijk.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven