Marktnieuws

Het distributiecentrum van XPO Logistics in Mijdrecht werd in december overvallen. Vijf mannen in bivakmutsen namen voor 172.000 euro aan parfum mee. Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.

Bewakers werden vastgebonden

Op de beelden is te zien hoe drie personen het dc binnendringen en de bewakers sommeren mee te lopen. In het magazijn worden de bewakers vastgebonden en de daders weten de brandkasten te openen. Ze laden voor 172.000 euro aan parfum in een witte Mercedes-bestelbus en rijden weg.

Daders waren ‘niet bang’

De politie roept getuigen op om zich te melden: “Wie heeft gezien in welke richting de bestelbus is vertrokken en weet waar deze nu is?”, aldus woordvoerster Maren Wonder. Opvallend was dat de daders ‘totaal niet bang’ leken te zijn om betrapt te worden, aldus Wonder. 

“Ze gingen zeer doelgericht te werk en leken de weg te weten binnen het pand, alsof ze er bekend waren.” De daders kwamen het pand mogelijk binnen met een sleutel en zouden op de hoogte geweest kunnen zijn van de beveiligingsprocedures. Overigens raakte niemand gewond.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven