Marktnieuws
DB Schenker

DB Schenker voegt acht nieuwe landen toe aan zijn wereldwijde netwerk, zo heeft de logistiek dienstverlener bekendgemaakt. 

DB Schenker ziet potentie in de Kaukasus en Centraal-Azië. Die regio’s bevinden zich namelijk op het kruispunt van belangrijke handelsroutes tussen Azië en Europa.

“Deze regio biedt enorme kansen die we willen integreren in ons Europese en wereldwijde netwerk. De lokale aanwezigheid geeft onze klanten toegang tot een nog groter transportnetwerk, onze uitstekende service en bewezen kwaliteit. Dit is een belangrijk signaal omdat we ons netwerk ook op duurzame wijze uitbreiden buiten de grenzen van Europa”, zegt Jochen Thewes, CEO van DB Schenker. 

Lees hier een bericht over hoe DB Schenker AGV’s inzet in zijn proces.

Een totaal van acht landen, die tot nu toe voornamelijk door logistieke partners zijn bediend, zal nu rechtstreeks door DB Schenker worden verzorgd. Het gaat om Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan, Kirgizië en Tadzjikistan.

Kazachstan is als eerste aan de beurt

DB Schenker neemt de eerste stap in Kazachstan, waar de operationele organisatie al is opgericht en vanaf januari 2020 wordt geïntegreerd in het DB Schenker-netwerk.

… en daarna volgt Azerbeidzjan

Azerbeidzjan is het volgende land waar de komende twee maanden een lokaal agentschap wordt geïntegreerd in het DB Schenker-netwerk. Het nieuwe bedrijf heeft de potentie van een verzendvolume van vijf cijfers per jaar. 

In Georgië wil DB Schenker in 2020 een eigen landelijke organisatie opzetten. De marktontwikkeling van de andere landen zal in de loop van volgend jaar volgen.

Meer informatie: DB Schenker Logistics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven