Marktnieuws
Dachser Chile-Cityview.
Dachser Chile-Cityview.

Dachser heeft alle aandelen van zijn Chileense dochteronderneming overgenomen en heeft zich hiermee volledig gevestigd in het Zuid-Amerikaanse land. De logistiek dienstverlener betrad in 2009 de Chileense markt als onderdeel van een joint venture.

“Wij bieden onze klanten het volledige scala aan diensten: warehousing en value added services; lucht- en zeevracht met professionele douane-inklaring; en zware en speciale transporten, voor onder andere de mijnindustrie, dat een groot deel omvat van de Chileense economie,”, zegt algemeen directeur van Dachser Chili S.A., Frank Habermann die al ruim 27 jaar werkzaam is in de logistieke sector, werd in 2013 aangesteld om de verkoopafdeling voor de landenorganisatie verder te optimaliseren.

Stabiele groei

“De Chileense economie staat internationaal bekend als één van meest solide van Zuid- en Centraal-Amerika en speelt een sleutelrol in de intra-Amerikaanse handel langs de Pacifische kust”, zegt Guido Gries, Managing Director van Dachser Air & Sea Logistics Amerika. “Ondanks het feit dat het in de loop van de geschiedenis verschillende perioden van crisis heeft gekend, is er sinds 2000 een belangrijke en stabiele groei. Daarbij heeft Chili nauwe economische en handelsrelaties met Argentinië, Brazilië, Azië, Oceanië en Europa. We willen onze aanwezigheid uitbreiden en Dachser Chili nauw integreren in ons wereldwijde logistieke netwerk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven