Marktnieuws

Dachser breidt zijn opslagcapaciteit uit. De logistiek dienstverlener laat momenteel een distributiecentrum bouwen in Rheine in Noordrijn-Westfalen, een klein uurtje rijden boven Münster. 

Als alles volgens planning verloopt, wordt het nieuwe warehouse in oktober in gebruik genomen. Het pand wordt 20.800 vierkante meter groot met 26 docks voor het laden en lossen en 36.800 palletplaatsen. Ook komt er ongeveer 1.200 vierkante meter kantoorruimte bij. 

Met de nieuwe locatie wil Dachser zijn capaciteit uitbreiden en doorgroeien. “Op het gebied van warehousing zien we een verdere groei en een toenemende vraag in de regio”, zegt Markus Dodt, de algemeen directeur van het nieuwe dc in Rheine. 

“Met hun sterke economie, de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel en de gunstige ligging qua transport, zijn Rheine en het Münsterland een ideale locatie voor geïntegreerde logistieke diensten”, besluit Rheine. 

Van alle markten thuis

Dachser gaat het dc inzetten voor klanten uit verschillende industrieën, waaronder de maakindustrie, de zorgsector, de bouwmarkt en textielhandel. Naast opslag, orderpicking en verzending van goederen zullen de magazijnmedewerkers aanvullende diensten leveren zoals displaybouw, ompakken, speciale etikettering, montagewerkzaamheden en het afhandelen van retouren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven