Marktnieuws

Wereldwijd logistiek dienstverlener Dachser boekt over 2017 een recordomzet van meer dan 6 miljard Euro. De forse groei wordt aangedreven door een sterke exportactiviteit in Europa en een bloeiende wereldhandel. De wereldwijde speler verhoogde hierdoor de geconsolideerde omzet met 7,2 procent. Ook in Nederland steeg de omzet, mede dankzij capaciteitsvergroting en investeringen in warehousing. 

“We hebben onze succesvolle exportstrategie voor het Europese landtransport systematisch voortgezet, waarbij we een extra impuls kregen van de versterkte wereldhandel”, zegt Bernhard Simon, CEO van Dachser.

Proactieve investering in het netwerk en personeel
Vorig jaar creëerde Dachser wereldwijd 1.648 nieuwe banen. Ondanks dat het logistieke bedrijf in het eerste kwartaal van 2018 de wind in de zeilen had, erkent Simon knelpunten in capaciteit en het groeiende tekort aan chauffeurs als de belangrijkste factoren die de toekomstige groei kan beperken. “Het intern opleiden van personeel is daarom topprioriteit. In 2017 voltooiden de eerste 22 professionele chauffeurs hun interne opleiding. In dat zelfde jaar startte 160 chauffeurs dezelfde opleiding in 35 Duitse delegaties. We willen het aantal chauffeurs in opleiding elk jaar verhogen en zo ons concept van kwaliteit ook in de rest van Europa vestigen”, aldus Simon.

Ontwikkelingen in Nederland; Derde vestiging verwacht
In Nederland steeg de omzet met 16,7 procent naar 162,4 miljoen Euro. De groei is enerzijds het gevolg van vergrote capaciteiten en investeringen in bijvoorbeeld warehousing en contractlogistiek, maar ook door het wereldwijde netwerk dat zich steeds verder uitbreidt. Eén van de meest recente investeringen in Nederland is de aanbouw aan de huidige overslagloods in Zevenaar. Ook in Waddinxveen is de capaciteit fors uitgebreid. Hierdoor groeide Dachser uit tot een van de grootste werkgevers binnen deze twee gemeentes. Zowel in het DC in Waddinxveen als Zevenaar, is het personeelsbestand ten opzichte van vorig jaar met 5 procent gegroeid. In Nederland investeert het bedrijf daarom in samenwerkingen met onderwijsinstellingen. Via deze weg worden jongeren en werkzoekenden bereikt en uitgedaagd voor een carrière in de logistieke sector.

Uitbreiding Rotterdam
In juli 2017 heeft de dienstverlener het een pand schuin tegenover het huidige ‘Logistics Centre’ in Rotterdam overgekocht. Dachser breidt hiermee haar terrein uit met een totale oppervlakte van 24.000 vierkante meter. De uitbreiding omvat o.a. een loodsruimte van 5.000 vierkante meter met 33 deuren en ruimte voor 5.800 palletplaatsen. Daarnaast staat op het terrein een kantoorgebouw van 1.800 vierkante meter en is er parkeermogelijkheid voor 70 trailers. De investeringen in vierkante meters zullen ook in de toekomst aan blijven houden. In de toekomst verwacht Benelux-manager Aat van der Meer een derde vestiging te openen in Nederland. Het doel van de investeringen is enerzijds om ruimte te creëren voor de aanhoudende groei, en anderzijds om de synergie tussen warehousing en distributie te versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven