Magazijnautomatisering

Crown heeft vandaag een whitepaper gepubliceerd over de stand van zaken aangaande heftruckautomatisering. Deze whitepaper, die als download beschikbaar is via de website van Crown, behandelt hoe ver de technologie is gevorderd en welke punten in beschouwing moeten worden genomen voordat deze technologie wordt geadopteerd.
Het uitgangspunt voor deze whitepaper is dat ‘automatisering een van de meest effectieve methoden in de industrie is om kosten te verlagen en dat, nu de budgetten voor kapitaalgoederen wellicht ruimte bieden voor nieuwe projecten, veel bedrijven zich afvragen of de tijd rijp is om te investeren in de automatisering van heftrucks’.

“Heftruckautomatisering en de rol die deze technologie in de magazijnomgeving kan spelen, zijn een steeds belangrijker vraagstuk voor vooruitdenkende bedrijfsleiders in de wereld van intern transport”, aldus Tim Quellhorst, senior vice-president bij Crown Equipment. “Echter, als we de stand van zaken omtrent de technologie en de snelheid van de ontwikkeling van dichtbij bekijken, beginnen we in te zien dat het antwoord niet altijd even duidelijk is. Er kunnen op het moment voordelen worden behaald, maar het risico bestaat dat de verwachtingen te hoog zijn, of dat er hiervoor onvoldoende middelen zijn gereserveerd.”
Ondanks het succes van AGV’s (automatisch gestuurde voertuigen) in de productiesector is het gebruik van automatische heftrucks in magazijnen vooralsnog gering. Twee belangrijke redenen hiervoor zijn dat magazijnomgevingen oplossingen nodig hebben voor uitdagingen die in de productiesector niet bestaan, en dat enkele early adopters teleurstellende ervaringen hadden omtrent de hoge mate van ondersteuning die nodig was om geautomatiseerde heftrucks (heftrucks met AGV-retrofits) in werking te houden. In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op deze problematiek, om bedrijfsleiders van interne transportbedrijven meer inzicht te geven hoe zij kunnen bepalen of de technologie al dan niet geschikt is voor hun bedrijf en/of toepassing.
Er wordt aandacht geschonken aan de belangrijkste uitdagingen die momenteel gepaard gaan met geautomatiseerde heftrucks, zoals duurzaamheid van de uitrusting en verspreide verantwoordelijkheid voor de service. Ook worden vier kenmerken genoemd die als basis kunnen dienen voor de evaluatie van een automatiseringssysteem voor magazijnen: betrouwbaarheid, flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid. Tot slot worden er zes vragen gesteld, die ieder bedrijf dient te beantwoorden om te bepalen of de huidige generatie automatiseringstechnologie voor heftrucks voor hen geschikt is, of dat het beter is om verdere ontwikkeling af te wachten.

Meer informatie: Crown Intern Transport BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven