Marktnieuws

Het gaat niet goed met warenhuis Galeria Kaufhof. De winkelketen verkeert in zwaar weer en volgens WirtschaftsWoche is men van plan om afscheid te nemen van 1000 van de 1600 magazijnmedewerkers in het warehouse in Keulen. 

Kaufhof fuseerde eind vorig jaar met Karstadt, een andere grote Duitse warenhuisketen. Kaufhof valt onder het Canadese Hudson’s Bay en het Oostenrijkse Signa Retail Holdings is weer de eigenaar van Karstadt. Kaufhof heeft ongeveer honderd filialen in Duitsland.

Als gevolg van de samenvoeging worden ‘de meeste warehouselocaties gesloten’, zegt Orhan Akman van vakbond Verdi. En in het dc in Keulen zouden dus ook veel banen verdwijnen, onder meer om kosten te besparen. Akman vindt dat het tijd is om ‘met de arbeiders op de barricades te gaan staan’. 

“Het personeel wordt gedomineerd door woede en angst”, gaat Akman verder. Een insider wordt ook nog geciteerd. Hij zegt: “Het management onderschat wat het betekent om twee bedrijven samen te voegen. Dit is een enorme uitdaging. Als de integratie mislukt, dan wordt het héél moeilijk.”

Zülpich

Kaufhof en Karstadt waren aanvankelijk van plan een nieuw dc in Zülpich te bouwen. Dat is een plaatsje drie kwartier rijden van Köln. Dat pand moest enkel en alleen gebruikt worden voor het afhandelen van online bestellingen. “De grootte en de locatie van dit nieuwe pand zorgen voor kortere levertijden en bieden de perfecte omstandigheden voor het bevorderen van de digitale groei”, vertelde topman Klaus Hellmich. 

Hellmich is inmiddels vertrokken en inmiddels zouden de plannen voor een dc in Zülpich in de ijskast zijn gezet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven