Corona

Het coronavirus heeft Nederland massaal aan het hamsteren geslagen. Jumbo kan de bestellingen die via de website binnenkomen echter niet meer aan, zo laat de supermarktketen weten op de eigen website. 

“Bestellingen kunnen tijdelijk niet geplaatst, gewijzigd of aangevuld worden. We doen ons best het zo snel mogelijk voor je op te lossen.”

De circa 50 distributiecentra van Jumbo draaien op volle toeren op de tekorten in de supermarkten aan te vullen. Omroep Brabant meldde al dat er dit weekeinde honderden extra vrachtwagens worden ingezet. 

Ook problemen bij AH en Picnic

Albert Heijn kampt ook met de nodige problemen, maar neemt nog wel online bestellingen aan. “Het is druk met online bestellen. Onze bezorg- en ophaalmomenten zijn eerder vol en de website en app werken langzamer dan je van ons gewend bent. We werken er met man en macht aan om je zo goed mogelijk te helpen.”

Picnic sluit zich daarbij aan en stelt dat ‘onze autootjes veel eerder vol dan normaal’ zitten, als gevolg van het coronavirus: “Helaas kunnen we niet iedereen helpen op dit moment.”

Rutte: stop met hamsteren

Premier Mark Rutte riep Nederlanders onlangs nog op om te stoppen met hamsteren van onder meer wc-papier, drinken en voedsel. Rutte noemde dat gedrag ‘vervelend’ en ‘niet aardig’ voor onder andere hulpverleners. Laatstgenoemde groep heeft immers geen tijd om te hamsteren en dreigt daardoor achter het net te vissen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven