Magazijnautomatisering

Conrad breidt uit met TGW

Conrad Electronic breidt uit met TGW
TGW Stingray Shuttle voor Conrad

TGW heeft een geautomatiseerde magazijnoplossing bij Conrad Electronic, online en multichannel retailer voor elektronica en huishoudapparaten, gerealiseerd.

Samen met SAP specialist IGZ verdubbelde TGW de prestaties van de retailer die – online en via zijn 30 Europese winkels – wereldwijd meer dan 700.000 producten aanbiedt vanuit het distributiecentrum in Wernberg, Duitsland. Door gestage groei was het nodig de logistieke faciliteiten van Conrad uit te breiden voor een verhoging van de capaciteit en om een optimale klantenservice te verzekeren.

Installatie
De oplossing van TGW bestaat uit een Stingray shuttle magazijn (foto) met meer dan 200.000 opslagplaatsen en een performance van 12.000 ‘storage en retrieval’-bewegingen van dozen per uur (6.000 in en 6.000 out). De Natrix sorter van TGW distribueert afgewerkte orderdozen naar hun respectievelijke routes, waar ze in vrachtwagens geladen worden via telescopische ‘boom’ conveyers. Het systeem behandelt 6.000 pakketten per uur, wat inhoudt dat het aantal uitgaande pakketten verdubbelde tot 100.000 per dag. De investering in de nieuwe installatie vergde 56 miljoen euro.

Orderverzamelen
Orderverzamelen gaat volgens het goods-to-man principe. Dit werd gerealiseerd over drie verzamelniveaus, elk met 15 ergonomische werkstations. Tweederde van de pickstations dienen voor online bestellingen, de overige zijn bestemd voor het bevoorraden van de winkels. Er is ook nog een extra pickzone die gebruikt wordt bij piekmomenten en voor het verzamelen van enkelvoudige orders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven