Marktnieuws
Jan Hommes BMWT

Als je als ondernemer veiligheid serieus neemt en er écht mee aan de slag gaat, zul je merken dat ook de bedrijfsvoering erop vooruitgaat. De verbeterde prestaties bieden zo’n bedrijf een belangrijke voorsprong op concurrenten. Oók bij de werving van personeel. Als een sollicitant kan kiezen tussen een veilig en een onveilig werkend bedrijf, dan weet ik de uitkomst wel.

Dat bewijzen ook iedere keer weer de bedrijven die genomineerd zijn voor de Prijs Veiligste Magazijn. Als jurylid voor die verkiezing valt het mij telkens op wat zij gemeen hebben: ze investeren in veiligheid, nemen daarbij alles kritisch in ogenschouw en gaan systematisch te werk: het magazijn moet opgeruimd zijn, alles krijgt een vaste plek en ze brengen de processen én de onveilige hotspots goed in kaart. 

Welke bedrijven zijn genomineerd voor de Prijs Veiligste Magazijn? Je leest het hier.

Een positief neveneffect is dat de werknemerstevredenheid stijgt. Dat heeft dan weer een gunstige uitwerking op het ziekteverzuim en de productiviteit. Daar worden ook de eigenaren of aandeelhouders blij van, want het betekent minder kosten en een hoger rendement. Maar los daarvan zou je je als ondernemer moeten afvragen waar je mee bezig bent als je anno 2019 níét alles uit de kast haalt voor veiligheid. Hoe kun je dan serieus worden genomen, als je kennelijk niet je verantwoordelijkheid neemt tegenover je werknemers. 

Dit is de eerste column van Jan Hommes, directeur van brancheorganisatie BMWT. Hij laat in ieder magazine zijn licht schijnen over veilig, deskundig en duurzaam werken in de interne logistiek. De volledige column verschijnt in het komende nummer van Warehouse Totaal, dat op 17 september verschijnt. 

Meer informatie: Vereniging BMWT

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven