Magazijnautomatisering

NewCold is begonnen met de bouw van een geautomatiseerd vrieshuis in Montauban-de-Bretagne, in de buurt van Rennes. Voor NewCold, een Nederlandse dienstverlener op het gebied van cold-chain logistiek, is het zijn tweede coldstore in Frankrijk. De nieuwe locatie heeft een opslagcapaciteit van meer dan 700.000 kubieke meter; vergelijkbaar met het volume van 1 miljoen koelkasten.

Nieuwste technologieën 

Het vrieshuis maakt gebruik van de nieuwste technologie, waaronder geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen (ASRS) om producten automatisch te verplaatsen en op te slaan in het ‘donkere’ hoogbouwmagazijn. 

De apparatuur en operators worden aangestuurd door geavanceerde softwaresystemen, terwijl de levensmiddelen in optimale omstandigheden worden gehouden op een temperatuur van 23 graden onder nul. 

NewCold heeft reeds een state-of-the art vrieshuis in Argentan, tussen Caen en Le Mans. 

NewCold’s geavanceerde cold-chain-oplossing zorgt ervoor dat processen traceerbaar en duurzaam zijn en volledig geïntegreerd zijn met de processen van haar klanten. De klanten kunnen ervan verzekerd zijn dat ze altijd voorop lopen met technologische innovaties. 

Een hoog en consistent logistiek serviceniveau staat hoog in het vaandel. Daarnaast scoort NewCold’s oplossing veel hoger qua duurzaamheid en voedselveiligheid vergeleken met conventionele vrieshuisoplossingen.

Futuristitisch en baanbrekend

Dit nieuwe, futuristische vrieshuis stelt levensmiddelenproducenten, met Froneri als hoofdklant, in staat om hun vriesketen te optimaliseren, met een hoge mate van flexibiliteit. Zij kunnen snel reageren op  de behoeften van hun binnenlandse en internationale eindklanten, 24 uur per dag.  

Bram Hage, oprichter van NewCold, zegt: “Met dit baanbrekende vrieshuis brengt NewCold 20 jaar gedegen ervaring in geautomatiseerde vriesopslag naar Montauban-de-Bretagne, naar Rennes en de regio Bretagne.”

“Hoewel onze wortels in Nederland liggen, ligt ons hart bij wereldwijde levensmiddelenproducenten. Onze focus is waarde toevoegen aan hun keten, en hen supporteren gedurende jarenlange partnerships.”

Meer weten over het WMS van Davanti? Bekijk dan deze Logistica-video.

WMS van Davanti Warehousing

De logistieke processen in het magazijn worden aangestuurd door het cloud based en SaaS warehousemanagementsysteem CORAX van Davanti Warehousing. NewCold heeft gekozen voor CORAX wms vanwege de schaalbaarheid, logistieke intelligentie, vriendelijke gebruikersinterface en eenvoudige koppelingsmogelijkheden. 

De verdere technologieën die in het dc worden gebruikt, zijn naast de geautomatiseerde palletinslag-, opslag- en uitslagsystemen, het monorailsysteem, de zuurstofarme omgeving waardoor het risico op brand van binnenuit wordt geëlimineerd en het totale gebouwontwerp dat slechts de helft van de energie verbruikt die conventionele koelhuizen gebruiken om de producten optimaal in te vriezen. 

Meer informatie: Davanti Warehousing B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven