Marktnieuws

Coca-Cola gaat de logistiek in Duitsland anders aanpakken. De locaties in Ziesendorf, Hamburg, Münster, Kenn en Ramstein gaan dicht, zo heeft de bedrijfsleiding bekendgemaakt. 

Sommige logistieke activiteiten worden verplaatst naar andere locaties en er worden ook taken overgedragen aan externe partners, logistiek dienstverleners

Technici behouden hun baan 

Het verkooppersoneel en de technische servicemedewerkers op de genoemde 5 locaties hoeven overigens niet te vrezen voor hun baan, zo is hen al verzekerd. 

Warehouses niet efficiënt genoeg

De reden voor het sluiten van 5 locaties is de lage ‘bezettingsgraad’. Met andere woorden: die warehouses zitten niet vol genoeg, worden dus niet efficiënt genoeg gebruikt en dat kost geld. 

Retail- en cateringklanten halen steeds vaker hun goederen direct weg bij de 16 productielocaties van Coca-Cola in het land, en dus niet meer bij de dc’s in Ziesendorf, Hamburg, Münster, Kenn en Ramstein. 

Zo komt de Coca-Cola bij u thuis.

Reorganisatie logistiek koelkasten

Hiernaast is Coca-Cola van plan om de Cold Drink Operations (CDO), de service voor koelkasten en verkoopautomaten, te reorganiseren. Ook zal men zaken als klantenservice, verkoop en marketing ‘vereenvoudigen’. 

‘Pijnlijke’ maatregelen zijn ‘noodzakelijk’

“We beseffen dat deze veranderingen erg pijnlijk zijn voor de betrokken collega’s. Ze zijn echter noodzakelijk om ons concurrentievermogen in een concurrerende en dynamische markt te behouden en ons bedrijf toekomstbestendig te maken”, aldus Felicitas von Kyaw van personeelszaken. 

In totaal zullen 313 banen worden ‘beïnvloed’ door de wijzigingen, aldus Coca-Cola. Maar het bedrijf zegt er wel alles aan te zullen doen om ontslagen te voorkomen. Daarom proberen ze andere posities te vinden voor de getroffen werknemers; gesprekken met werknemersvertegenwoordigers staan op de rol.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven