Marktnieuws

De Utrechtse logistieke startup CargoSnap is een van de 10 geselecteerde startups voor het LloydsLab. LloydsLab is een initiatief van Lloyd’s gericht op innovaties voor uitdagingen in onder andere de maritieme sector. Meer dan 200 startups uit 36 landen hadden zich aangemeld, de Utrechtse logistieke startup CargoSnap werd samen met 9 anderen als beste geselecteerd.

CargoSnap is een mobiele transportinspectie-app, die is verbonden met een krachtig online platform voor het verzamelen, analyseren en delen van informatie in de supply chain, waardoor claims sneller worden. DropIn is een on-demand platform voor live videostreaming voor het stroomlijnen van inspecties van verzekeringen. Het maakt gebruik van een uitgebreid netwerk van smartphones en drones.

Beheersen van risico’s

CargoSnap helpt logistieke bedrijven met het beheersen van de risico’s in hun processen. “Het is fantastisch om de komende tijd van Lloyd’s wereldwijde netwerk gebruik te kunnen maken om onze oplossing verder te verbeteren en verspreiden”, zegt CargoSnap CEO Marcel Merkx. “Lloyd’s is een begrip, het is al 330 jaar de bakermat van maritiem risicomanagement.”

De Start-ups zijn ondernemers en bedrijven uit de Verenigde Staten, Canada, Israël, Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Zij presenteerden hun ideeën, variërend van live-streaming drones voor snelle risico- en rampenbeoordeling, tot het internet of things voor live tracking van vrachten, een on-demand verzekering voor de gig-economie.

Co-working in Lloyd’s gebouw

Gedurende de tien weken hebben de geselecteerde Lab-teams toegang tot een dynamische co-working-ruimte in het Lloyd’s gebouw in Londen, potentiële financiering en de kans om producten, platforms en processen te ontwikkelen die Lloyd’s zullen transformeren naar een technologie-gedreven technologie. markt. Ze worden ondersteund door de markt van Lloyd’s die hun inzichten en expertise zullen aanbieden om de ideeën voor hun unieke behoeften te helpen ontwikkelen.

“Onze nieuwe innovatie-initiatief LloydsLab is een belangrijke stap voorwaarts naar een technologie gedreven toekomst”, aldus Inga Beale, Lloyd’s CEO. “Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden die de startups ons bieden.”

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VMRZDRsdiZY&w=980&h=549]

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven