Marktnieuws
ViaTim laat buurtgenoten nu ook pakketten bezorgen.
ViaTim laat buurtgenoten nu ook pakketten bezorgen.

Buurtgenoten kunnen niet alleen pakketten aannemen, maar via Startup ViaTim ook bezorgen. Consumenten kunnen bij buurtbezorging ViaTim aangeven wanneer zij het pakket van de buurtgenoot willen ontvangen.

“Het is het aloude verhaal van de ketting en de zwakste schakel”, zegt Michiel Nieuwkerk, oprichter van ViaTim, over standaard pakketbezorging. “Online kan je alles 24/7 kopen op jouw moment, maar de bezorging is op moment dat het de bezorger uitkomt. Dat gaat ViaTim met buurtbezorging veranderen.”

Fijnmazig netwerk

Eerder zette ViaTim al een fijnmazig netwerk van buurtpunten op. Deze buurtpunten nemen tegen een vergoeding pakketten aan voor buurtgenoten. Zo kan de bezorger altijd zijn pakketje kwijt en kunnen consumenten ook in de avond terecht om hun bestelling af te halen, iets wat bij veel pakketpunten niet mogelijk is.

In de avonduren bezorgen

Die service breidt ViaTim nu uit met bezorging door buurtgenoten. De buurtgenoot, het zogenoemde ViaTim Punt, ontvangt het pakketje overdag. In de avonduren bezorgt hij de pakketten te voet of met de fiets. Daarvoor ontvangt de buurtgenoot 0,60 euro per pakket. Wanneer de ontvanger op dat moment toch niet thuis is, kan het pakketje diezelfde avond alsnog bij het ViaTim Punt in de wijk opgehaald worden.

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie op “Buurtgenoten bezorgen elkaars pakketten

  1. Stef Bouwhuis schreef:

    Universele pakketboxen bij wijken kunnen alle pakketbusjes uit de wijken laten verdwijnen. Misschien in samenwerking met Gemeenten te realiseren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven