Marktnieuws

Broekman Logistics, leverancier van oplossingen voor wereldwijde logistiek en supply chain, heeft de overname aangekondigd van de warehousingactiviteiten van de VLS-Group in België en Nederland. Met deze aankoop versterkt Broekman Logistics zijn marktleiderschap in de warehousing, distributie en value-added logistiek van verpakte en gespecialiseerde chemicaliën in de BeNeLux.

De VLS-Group is een Europese leverancier van geïntegreerde logistiek en waardetoevoegende diensten voor de chemische industrie. Het is een dochteronderneming van de Israëlische Gadot Chemical Group, een chemische distributieorganisatie in Israël. Alle opslagfaciliteiten in België en Nederland worden overgenomen door de Broekman Logistics-group. Alle activa in tankopslag in de haven van Gent en zijn Duitse activiteiten zijn uitgesloten van de deal. Beide bedrijven besloten geen financiële cijfers over de transactie bekend te maken. Door deze overnamen komt er bij Broekman Logistics 150.000 m2 opslagruimte bij. Dat is  40% van de overdekte warehouse-portfolio. Ook komen er 230 collega’s bij.

Wereldwijd netwerk

Met deze overname worden logistieke activiteiten toegevoegd, zoals vullen, drummen en verpakken. Ook krijgen klanten de voordelen van het wereldwijde netwerk en thought leadership van Broekman Logistics voor oplossingen voor chemische supply chain.

De vijf locaties in Antwerpen en de locatie in Rotterdam-Pernis zullen opereren onder het merk Broekman Logistics en volledig worden geïntegreerd in de divisie Warehousing & Distribution. Het  bedrijf exploiteert hiermee circa 445.000 m2 overdekte opslagfaciliteiten en heeft het meer dan duizend collega’s op 43 verschillende locaties, wereldwijd. Het bedrijf zit op alle belangrijke logistieke knooppunten en gateways naar Europa, zoals de haven van Rotterdam, de haven van Antwerpen en de regio Limburg.

Meer informatie: Broekman Logistics

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven