Marktnieuws

Webshopgigant Tom Omnichannel Management (TOM) opent een derde distributiecentrum in Bladel, een gemeente op een halfuur rijden van Eindhoven. TOM heeft nu 31.000 vierkante meter aan opslagcapaciteit. 

Van fietsenwinkel tot e-tailer

TOM begon veertien jaar geleden als fietsenwinkel in Tilburg. Naast fietsen en boeken verkoopt de e-tailer ook onder meer brillen, speelgoed en sportkleding. TOM groeit hard, want vorig jaar opende het bedrijf zijn tweede dc en daar komt nummer drie nu dus bij.

“We willen alle producten die we verkopen op onze webshops fysiek op voorraad hebben”, aldus directeur Tom te Riele. “Om aan die visie te kunnen blijven vasthouden, was een derde dc noodzakelijk. We hoeven daardoor nooit nee te verkopen aan onze klanten en kunnen onze leverbelofte blijven waarmaken.”

Bekijk hier de bedrijfsfilm van TOM.

Uitbreiding

In het dc is plaats voor 650 pallets, maar TOM heeft al plannen om de totale opslagcapaciteit later dit jaar uit te breiden met waarschijnlijk 5.000 vierkante meter. Voor 2020 staat er sowieso een uitbreiding gepland van 10.000 vierkante meter. 

Babyartikelen

“Op korte termijn starten we met een webshop in babyartikelen. Ook willen we uitbreiden met een assortiment voor camping, huis, tuin, huisdieren, gezondheid en cosmetica”, voegt Te Riele eraan toe. “Daarnaast breiden we ons eigen merk Amigo uit in verschillende segmenten. We begonnen met kinderfietsen en binnen- en buitenbanden. Later hebben we Amigo uitgebreid met rieten fietsmanden, zonnebrillen en trampolines. Eind van het jaar verwachten we nog een collectie steps, skates en skateboards uit te brengen.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven