Marktnieuws

BMWT zeer actief tijdens Logistica

BMWT zeer actief tijdens Logistica
Scala Logistica 2015

BMWT neemt deze keer actief deel aan Logistica 2015. Zowel op de eigen beursstand vinden activiteiten plaats en de brancheorganisatie participeert in samenwerking met Stichting Logistica, Jaarbeurs Utrecht en exposanten in diverse demonstraties, rondleidingen, seminars en kennissessies.

Op Scala Logistica wordt door middel van magazijnsimulaties getoond hoe op het gebied van ergonomie en efficiënt werken (meer) winst kan worden geboekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee Scala Logistica’s:
• Hal 9: Webwinkellogistiek: Bekijk tot in detail hoe een order die vandaag besteld wordt, morgen bezorgd kan worden.
• Hal 12: Warehouse of the future: Veilige, effciënte en foutloze orderpicking.

Miniseminar en Logistica Award
Op dinsdag 10 november, vanaf 14:00 uur vindt er een miniseminar plaats over Innoveren. Hoofdsprekers zijn Justin Jansen (Erasmus School of Management) en Jeff Gaspersz (Nijenrode Business University). Hierop volgend wordt de Dutch Material Handling Thesis Award uitgereikt en krijgt Prof.dr.ir. René de Koster een jubileumboek overhandigd, wegens zijn 20-jarig jubileumboek als hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na een korte pauze volgt om 16:00 uur de uitreiking van de Logistica Award.

Veiligheid in Magazijnen
Woensdag, donderdag en vrijdag vindt er om 11:30 uur in het Material Handling Theater (hal 10) een kennissessie plaats over Veiligheid in Magazijnen. Tijdens deze sessies komt een bedrijf aan het woord dat zeer hoog op de Nederlandse veiligheidsladder staat. U krijgt inzicht in de manier waarop het veiligheidsbeleid bij deze bedrijven is opgesteld en hoe ze dit in de praktijk uitvoeren. Vooraf aanmelden voor deze sessies is niet noodzakelijk.

Exoskelet
Woensdag, donderdag en vrijdag vindt er om 13:30 uur in het Material Handling Theater (hal 10) een demonstratie van een exoskelet plaats. Het exoskelet is één van de mogelijke oplossingen om de fysieke belasting te beperken. Uitdagingen hierin zijn om een intelligent, comfortabel en draagbaar systeem te ontwikkelen voor manuele handelingen voor productie en logistieke omgevingen. Het modulaire exoskelet krijgt vorm. BMWT nodigt u graag uit om de demonstratie van de armmodule bij te wonen.

Wedstrijd Heftruckkeuring en rijden
Op de stand van BMWT-Keur, hal 12, stand 12E090 vindt een uitdagende wedstrijd plaats. Er staat een elektrische pallettruck die nogal wat mankementen vertoont. Keur deze pallettruck op alle aspecten en win een leuke prijs. Daarnaast kan de bezoeker zijn/haar rijvaardigheid op de heftruck tonen. Er staat een geavanceerde heftruck rijsimulator, waarop een uitdagende opdracht kan worden uitgevoerd. De winnaar van de dag ontvangt een leuke prijs.

Meer informatie: Vereniging BMWT

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven