Marktnieuws

BITO Systems heeft een bijzonder, op maat gemaakt orderverzamelsysteem geïmplementeerd in het magazijn van TVH Forkliftparts, waarbij per orderlijn één bak wordt gevuld.

In het 93.000 m2 grote magazijn van TVH Forkliftparts liggen meer dan 450.000 heftruckonderdelen opgeslagen. TVH Forklift Parts heeft voor zijn magazijn gekozen voor een vergaande automatisering waarbij de conveyorloop tussen de verschillende magazijnzones de ruggengraat van het systeem vormt. Het complexe orderverzamelproces steunt volledig op een feilloze doorstroming van de informatie. In de praktijk wordt dit gerealiseerd door het initiëren van orderverzamelopdrachten in verschillende zones met dynamische types van racking, waaronder BITO-miniloads. Voor TVH duurt de gemiddelde doorlooptijd van zonepicking te lang. Dankzij het BITO-ssteem, waarbij één bak per orderlijn wordt gevuld, kan in minder dan een half uur een order worden samengesteld.  Al deze bakken worden aan het eind van het proces in sorteerunits geconsolideerd. De sorteerunits zijn uitgevoerd als miniloads met doorrolkanalen. Dezelfde bak wordt ook gebruikt in de voorraadminiload.

De volledige orderafwikkeling is gebouwd rond de BITO-orderverzamelbak. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan de BITO-bakken, die in het systeem universeel inzetbaar zijn. Op dit moment zijn er meer dan 320.000 kunststofbakken van BITO in het magazijn in omloop. Het merendeel van deze bakken is voorzien van een dubbele bodem. Puntlasten kunnen voor ongelijkmatige lastverdeling zorgen waardoor de bakken niet optimaal over de rollerbanen lopen. Met een dubbele bodem is dit probleem van de baan.

Voor de inrichting van het nieuwe magazijn werden de technische details kritisch en in nauwe samenwerking met BITO uitgewerkt. Op de oude locatie van TVH in Gullegem bouwde BITO eerst een proefinstallatie, dat uitgebreid werd getest en geoptimaliseerd alvorens het systeem op de nieuwe locatie in Waregem werd geïnstalleerd.

Meer informatie: Tvh – Group Thermote & Vanhalst BITO Systems N.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven