Magazijnautomatisering

Pakketdienst DPD begint in juni met de bouw van een nieuw distributiecentrum. Dit warehouse met een vloeroppervlak van ruim 11.000 vierkante meter komt te staan in het dorp Vijfhuizen, op een half uur rijden van Amsterdam.

DPD speelt met de nieuwe locatie in op ‘de groeiende vraag in de regio Groot-Amsterdam’, zo laat men weten in een persbericht. Het distributiecentrum zal waarschijnlijk in juni 2020 in gebruik worden genomen.

In de praktijk worden de pakketten eerst gesorteerd in de zogeheten HUB’s van DPD. In april opende DPD nog een nieuwe HUB in Oirschot, vlakbij Eindhoven. Dit dc is 88.000 vierkante meter groot. Vanuit de HUB’s worden de pakketten afgeleverd bij de ontvangers in de regio van Amsterdam.

Sorteermachine

Net als in Eindhoven zal in Vijfhuizen gebruik worden gemaakt van de nieuwste technologie. De LS-4000 CB sorter, het kleine broertje van de sorter in Eindhoven, is de energiezuinigste in zijn soort en heeft een rendement dat vier keer hoger ligt dan vergelijkbare sorters.

Lees hier ons artikel over het nieuwe dc in Oirschot.

“We zien in de regio Amsterdam een sterke groei binnen de pakketmarkt”, reageert DPD-directeur Eric Diets. “Het nieuwe distributiecentrum biedt volop mogelijkheden om mee te groeien met deze vraag en gelijktijdig ons serviceniveau verder te verhogen. We zetten ons elke dag in om aan de behoeften van verzenders en ontvangers te voorzien en waar mogelijk deze te overtreffen. Dankzij het nieuwe depot in Amsterdam borgen we onze service op het gebied van snelheid en flexibiliteit. Daarnaast is dit een mooie stap om same-day-delivery te realiseren.”

DPD

DPD Group, dat onderdeel is van het Franse LaPoste, is een van de grootste internationale pakketservices van Europa. Men heeft meer dan 75.000 bezorgers in dienst. DPD Group bezorgt dagelijks 5,2 miljoen pakketten via de merken DPD, Chronopost, DEUR en BRT.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven