Marktnieuws
Impressie van het toekomstige distributiecentrum van de Bijenkorf in Tilburg. Foto: HVBM Vastgoed.
Impressie van het toekomstige distributiecentrum van de Bijenkorf in Tilburg. Beeld: HVBM Vastgoed.

Op bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg komt een groot distributiecentrum voor de Bijenkorf. Het bedrijf Ingram Micro CLS Benelux gaat de logistieke operatie voor de warenhuizen en webwinkel verzorgen. Er komen aanvankelijk 300 mensen te werken. Dat aantal groeit op termijn naar 600, verwacht Ingram Micro. Dat meldt het Branbants Dagblad.

Ingram Micro heeft hiervoor een langjarige huurovereenkomst gesloten met de Tilburgse ontwikkelaar HVBM Vastgoed.  Zusterbedrijf HVB (Heerkens Van Bavel) bouwt het pand, dat medio 2019 in gebruik moet zijn. Het terrein ligt achter de locatie van het voormalige Charlotteoord aan de Zevenheuvelenweg.

Gasloos distributiecentrum

Vanuit het gasloze distributiecentrum worden de warenhuizen van de Bijenkorf bevoorraad en de online-verkoopactiviteiten afgehandeld. De huurovereenkomst betreft 31.246 vierkante meter magazijnruimte, 6.546 vierkante meter mezzanine en 3.233 vierkante meter kantoorruimte.

Sneller service

De Bijenkorf heeft warenhuizen in 7 steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amstelveen, Eindhoven en Maastricht. Daarnaast ook webshops voor Nederland en België. Met het houden van een centrale voorraad in één distributiecentrum wil de Bijenkorf een snellere service voor haar klanten realiseren.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven