Marktnieuws

Robotontwikkelaar Starship Technologies is een nieuwe CEO en 25 miljoen dollar (€21,4) rijker. Dat maakte het bedrijf uit Estland onlangs bekend.

Lex Bayer- afkomstig van Airbnb- neemt het stokje over van Ahti Heinla, mede-oprichter van Starship Technologies. Consequentie daarvan is dat Heinla de nieuwe technisch directeur wordt van het bedrijf, opgericht in 2014. De robotbouwer wil het groeigeld gebruiken om verder uit te breiden in Europa en de Verenigde Staten. Onder Bayer gaat het bedrijf een nieuwe fase in, ‘klaar om het netwerk van robots op grote schaal in te zetten.’  De aankondiging is volgens Heinla een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf dat hiermee de startup-fase achter zich wil laten. “Met de start van deze commerciële uitrol, extra financiering en Lex die toetreedt tot het team, zijn we klaar om het bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen”

Bezorgrobots duizenden kilometers op de teller
De bezorgrobots van Starship kunnen pakketjes autonoom bezorgen door stapvoets over het trottoir te rijden, met een actieradius van vijf kilometer. Ze zijn ontworpen om lokaal binnen 15 tot 60 minuten goederen te leveren. Het bedrijf wordt reeds ingeschakeld voor de last mile delivery van webwinkels en bezorging op campussen van universiteiten en grote bedrijven. Al in meer dan 20 landen en 100 steden hebben de robotjes hun bezorgrondes gereden. Samen hebben ze wereldwijd al zo’n 100.000 mijl (160.000 km) afgelegd, meldt het bedrijf.

Investeringen
De kapitaalinjectie is een vervolginvestering van reeds bestaande beleggers als Morpheus Ventures. In deze eerdere investeringsronde werd al 17 miljoen dollar binnengehaald. Nieuwe investeerders zijn Airbnb mede-oprichter Nathan Blecharczyk, Skype-oprichter Jaan Tallinn en voormalig voorzitter en CEO van Metro-Goldwyn-Mayer, Gary Barber. Niet de minsten dus.

Bayer van Airbnb gaat kar trekken
”Lex komt bij ons met een bewezen staat van dienst en ervaring in groeibedrijven die ons leven vergemakkelijken”, zegt Janus Friis, mede-oprichter van Starship. Voordat Bayer bij Airbnb terechtkwam, richtte Bayer het online betaalbedrijf Spare Change Payments op. Vanwege zijn expertise in online betalingen werd hij aangesteld als hoofd Payments & Business Developments bij Airbnb. Onder zijn leiding groeide het gebruikersbestand in vier jaar tijd (2013-2018) van zes miljoen naar honderd miljoen accounts.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven