Marktnieuws

Bakker Logistiek is onlangs gestart met de implementatie van route-optimalisatiesoftware Ortec Routing & Dispatch (Ortec RD). Hiermee plant Bakker na volledige implementatie zo’n 6000 zendingen per dag. “Dit zorgt op termijn voor extra besparingen van zo’n 2 tot 5 procent”, aldus softwareleverancier Ortec.

Bakker Logistiek is één van Nederlands grootste logistieke dienstverleners voor geconditioneerde en gekoelde producten, aldus Ortec in een toelichting. “Ze zagen het volume van hun zendingen zodanig toenemen dat handmatig plannen niet meer ging. En ook kwamen er steeds meer restricties om rekening mee te houden. Bakker Logistiek moest dus op zoek naar een manier om sneller en zorgvuldiger te plannen.”

Specifiek

“We wilden vooral een oplossing die was aan te passen aan onze specifieke situatie”, aldus Dirk-Jan de Ruiter, Manager Strategie bij Bakker Logistiek. “En één waarbij de te maken investering in verhouding zou staan tot de opbrengsten. Het moest wel echt een rendementsverbetering opleveren.”De implementatie van de software vindt volgens Bakker gefaseerd plaats om er voor te zorgen dat de dagelijkse business niet te veel verstoord wordt. “Veranderingen kosten altijd tijd. Maar onze planners zijn geheel zelfstandig met het programma aan de slag en zijn heel tevreden. Ze vinden het een erg gebruiksvriendelijke oplossing”, vervolgt De Ruiter. “En ik kijk dan ook erg uit naar de volgende stappen”.

Ortec Routing & Dispatch is logistieke software voor optimalisatie van het transport- en planningsproces over meerdere locaties heen, aldus de leverancier ter besluit. “Het is een realtime KPI-based multi-user oplossing voor continue bedrijfsbrede ondersteuning.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven