Marktnieuws

Toyota Material Handling brengt een nieuwe reeks autonome magazijntrucks op de markt. Deze geautomatiseerde trucks zijn ontworpen om repetitieve palletbehandeling te automatiseren. De nieuwe autopilot-serie omvat elektrische pallettrucks, stapelaars, reachtrucks, stapelaars met tegengewicht en zware trekkers.

Navigatie-methode & automatisch opladen
De autopilot-trucks van Toyota ondersteunen twee nauwkeurige en adaptieve navigatietechnologieën: natuurlijke en reflectornavigatie, die ook als een dubbel systeem gecombineerd kan worden. In het laatste geval kunnen de trucks zich voor het ene deel van het magazijn op reflectors richten en voor een ander deel de magazijnomgeving als herkenningspunt gebruiken. De autopilots zijn geprogrammeerd om alle taken veilig te verrichten en naast handmatige bestuurders te werken. De ingebouwde veiligheidsscanners kunnen obstakels herkennen en botsingen voorkomen door te reageren wanneer obstakels het pad van de trucks kruisen. Lastsensors en zichtcamera’s zorgen verder voor een nauwkeurige en veilige lastbehandeling.

De autopilots kunnen uitgerust worden met lithium-ion batterijen die tot 30 procent energie-efficiënter zijn. Tussen twee taken in kunnen de trucks zichzelf snel automatisch opladen zonder dat personeel of oplaadruimtes noodzakelijk zijn. Dit proces is dus volledig geautomatiseerd.

Intelligente communicatie
Alle autopilot-trucks worden bediend door de ‘order manager’, die Toyota in eigen bedrijf heeft ontworpen. Deze software werkt zelfstandig of als een communicatielaag tussen de magazijnbeheer- en productiesystemen. Dankzij intelligente vlootcontrole en integratie met ERP/WMS houdt de manager de goederenopslag, de orders, het verkeer en de doorstroming in de gaten.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven