Marktnieuws

Amazon kan magazijnmedewerkers via de computer laten ontslaan. Op die manier heeft de webgigant in de Amerikaanse staat Maryland in iets meer dan een jaar tijd zeker driehonderd man op straat gezet, zo schrijft The Verge.

De techwebsite baseert zich op documenten waarin staat dat Amazon werkt met een systeem dat de productiviteit van het personeel meet. Een belangrijke variabele binnen dit systeem is de time of task, ofwel TOT. De TOT laat zien hoe snel een werknemer een pakketje scant.

Werkt een personeelslid niet hard genoeg, dan volgt via het computersysteem een automatische waarschuwing of zelfs een ontslagbrief. Een automatische ontslagbrief kan overigens wel worden teruggedraaid door de leidinggevenden, zo laat Amazon weten.

Rechtszaak

In de Verenigde Staten werkt Amazon in 75 distributiecentra met een dergelijk computersysteem. In deze warehouses zijn 125.000 medewerkers actief. Een voormalige magazijnmedewerker van Amazon die ‘automatisch’ werd ontslagen is al naar de arbeidsrechter gestapt, maar in deze zaak is nog geen uitspraak gedaan.

Stakingen

Amazon ligt al langer onder vuur omdat de arbeidsomstandigheden niet goed zouden zijn. Zo legden circa vijfhonderd medewerkers in Duitsland het werk in april een paar dagen neer. De werkvloer aldaar eist immers een nieuwe CAO met daarin een loonsverhoging.

Lees hier ons artikel over de stakingen in de Duitse dc’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven