Marktnieuws

Ben je de eigenaar van een e-commerce winkel, verstuur je regelmatig fragiele of breekbare spullen of ga je binnenkort verhuizen? In alle gevallen is het belangrijk dat het transport goed verloopt en het product veilig op de eindbestemming aankomt. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor goed beschermingsmateriaal zoals bubbeltjesfolie. In de volksmond wordt het ook wel noppenfolie, bubbelfolie en bubbeltjesplastic genoemd. Wat is het effect van noppenfolie en waar moet je op letten? Wij vertellen er in dit artikel meer over.
 

Wat is noppenfolie?

Afhankelijk van de gekozen dikte van het noppenfolie, kun je het voor verschillende doeleinden gebruiken. Daarover later meer. Laten we beginnen bij het begin: wat is noppenfolie? We gebruiken noppenfolie om kwetsbare producten te beschermen. De verpakte goederen worden niet nat door het waterdichte materiaal en ook stof en vuil wordt niet doorgelaten. Dit maakt bubbeltjesfolie ideaal verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld het verzenden of verhuizen van fragiele spullen, zoals glaswerk, keramiek, sieraden en schilderijen. Maar ook webshophouders die breekbare spullen verzenden, gebruiken het als opvulmateriaal en verkiezen bubbelenveloppen boven standaard enveloppen.

Isolerende werking

Daarnaast heeft noppenfolie een uitstekende isolerende werking. Daarom wordt dit ook gebruikt voor het isoleren van bijvoorbeeld tuinschuurtjes, garages en tuinkassen. Er zijn zelfs speciale zwembad noppenfolies als zomerafdekking van je zwembad. Door de isolerende werking wordt er aanzienlijk minder energie verloren door verdamping.

Welke noppenfolie heb ik nodig?

Het is goed om te weten dat noppenfolie in verschillende diktes en maten verkrijgbaar zijn. De dikte van het bubbelfolie is met het blote oog lastig waarneembaar en daarom worden de diktes aangeduid in micron aangeduid, ook wel my genoemd. Er wordt daarnaast onderscheid gemaakt tussen lichte, standaard en zware varianten. Licht noppenfolie wordt gebruikt voor het verpakken van goederen, bij verhuizingen en in de meubelindustrie. Kwetsbare goederen, zoals sieraden, keramiek, glaswerk en schilderijen worden doorgaans beschermd met de zware bubbelfolies.

Noppenfolie kun je op rol bestellen, maar is ook beschikbaar in losse vellen in een handige dispenser. Dat scheelt knipwerk, maar dan ben je wel gebonden aan de vaste afmetingen van de losse vellen. Bij een noppenfolie op rol kun je dat zelf bepalen. 

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven