Marktnieuws

Albert Heijn bouwt een groot ‘Shared Fresh Center’ in Nieuwegein. Vanaf het tweede kwartaal in 2015 wil de retailer van daaruit alle ruim 900 winkels in Nederland en België gaan beleveren.

Het nieuwe distributiecentrum komt er in samenwerking met Norbert Dentressangle, dat verantwoordelijk wordt voor de distributie van vers items als deli, kaas, salades, vlees en vis. De vastgoedconstructie is nog onderwerp van gesprek tussen beide partners. Beide partijen kennen elkaar al vanuit een samenwerking in non-food en in de diepvrieslogistiek. Norbert Dentressangle haalt voor Albert Heijn de goederen op bij diepvriesleveranciers en belevert ruim 500 Albert Heijn winkels vanuit een eigen diepvriesdistributiecentrum in Tilburg. De overige Albert Heijn-winkels belevert Norbert Dentressangle vanuit een diepvriesdistributiecentrum in Hoogeveen.

Online versketen

Het nieuwe verscentrum bedient ook de online versketen met alle snellopende versproducten zoals groenten en fruit voor consumenten.  Deze bestellingen zullen niet via het verscentrum naar de winkels stromen, omdat deze logistieke keten volgens Albert Heijn al is geoptimaliseerd. De samenwerking wordt nu uitgebreid naar koelvers, omdat volgens Albert Heijn de huidige versketen die vanuit de twee landelijke verscentra in Nieuwegein en Utrecht loopt, aan vernieuwing toe is. Het aantal AH winkels – en daarmee de stroom versgoederen – is de afgelopen jaren flink gegroeid. Beide landelijke verscentra komen in capaciteitsproblemen als de stroom verse items in de toekomst nog verder zal groeien.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven