Marktnieuws

Logistiek dienstverlener Neele-Vat Logistics start samen met zijn Turkse partner Arkem Chemicals een 22.000 vierkante meter groot opslag- en distributiecentrum voor vloeibare lading op de Maasvlakte: Rotterdam Blending & Filling.

Het nieuwe complex is speciaal ingericht voor de opslag van zowel ongevaarlijke goederen (koopmansgoederen) als verpakte gevaarlijke stoffen en biedt daarnaast een afvul- en mengstation.

Eerste afvulstation voor ompakken in kleinere eenheden op de Maasvlakte

Uniek aan dit opslag- en distributiecentrum is het alles-in-één concept. Rotterdam Blending & Filling biedt één centrale plek voor het afvullen, verpakken en mengen van vloeibare chemische producten maar ook voor de (gekoelde) opslag en verdere distributie ervan.

Als eerste op de Maasvlakte beschikt het complex over een afvulstation om per tankwagen of tankcontainer aangevoerde vloeibare lading in kleinere eenheden om te pakken. Bijvoorbeeld in vaten of de steeds populairdere intermediate bulk containers (IBC’s) van duizend liter.

Zowel voor gevaarlijke (IMO) vloeibare lading als ongevaarlijke lading

Rotterdam Blending & Filling heeft een totale oppervlakte van 22.000 vierkante meter en een opslagcapaciteit van 35.000 palletplaatsen. In totaal is 12.500 vierkante meter geschikt voor koopmansgoederen; bewaakt met een sprinklerinstallatie. 6.000 vierkante meter is ingericht voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. Daarnaast is 1.500 vierkante meter in gebruik voor het inpandig afvullen, verpakken en mengen van vloeibare chemische producten.

De 3 compartimenten en de expeditie zone – met in totaal 9 docks – worden bewaakt met een CO2 blussysteem. In het complex worden de momenteel geldende voorschriften met betrekking tot veiligheid en milieu SEVESO III, BRZO 2015, PGS-15-normen toegepast.

Meng- en vulcapaciteit: 100.000 ton per jaar

Met deze locatie op de Maasvlakte breidt Neele-Vat Logistics haar dienstverlening uit met het verpakken en herpakken van (vloeibare) chemicaliën. De meng- en vulcapaciteit is 100.000 ton op jaarbasis, voor Rotterdam deels nieuwe lading.

Cuno Vat, managing director Neele-Vat Logistics: “De internationale samenwerking in Rotterdam Blending & Filling versterkt niet alleen ons dienstenportfolio maar ook de positie van Rotterdam in de chemie-logistiek. Een sector waarin Antwerpen van oudsher een sterke positie heeft.”

Afgelopen voorjaar werd het automatische alarm- en blussysteem getest.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven