Marktnieuws

A-SIS is het softwaremerk uit de Savoye Divisie, de ontwerper en bouwer van complete geautomatiseerde intralogistieke projecten. De softwarespecialist staat het bekende Parfums Christian Dior al 15 jaar bij met haar kennis over het aansturen van magazijnen en goederenstromen. A-SIS is nu ook nauw betrokken bij de internationale expansie van het merk.

In 2003 besloot Parfums Christian Dior om het WMS te vervangen in het internationale distributiecentrum in Saint Jean de Braye. Hier worden dagelijks bijna 3.500 bestellingen, voornamelijk parfums en cosmetica, verzameld en naar alle uithoeken van de wereld verzonden. Om de opslag, picking en verzending van deze wereldwijde orders te optimaliseren, hebben de A-SIS teams destijds het WMS LM7 geïnstalleerd. Deze eerste samenwerking bleek succesvol en enkele jaren later, in 2012, volgde een nieuw project voor de aanpassing van de  gemechaniseerde magazijnsystemen. A-SIS installeerde haar complete LM WCS systeem.

“Vanwege de gewenste uniformiteit qua tools en processen hebben we een WCS-oplossing geïntroduceerd, waarmee alle geautomatiseerde apparatuur en systemen kunnen worden aangestuurd. De klant wilde uitsluitend met één leverancier werken die de toekomstige ontwikkelingen kon bijhouden”, legt Brice Pozzoli uit, International Development Manager bij A-SIS.

Modulaire oplossing

Om het automatiseringsproces in het DC in Saint Jean de Braye te versnellen, richtte het luxemerk zich wederom tot A-SIS. Deze keer ging het om het automatiseren van het orderverzamelen van complete pakketten en de implementatie van pickstations op basis van het ‘goederen-naar-man’ principe. Hierbij zorgde A-SIS voor een migratie vanuit het LM7 WMS naar een bredere oplossing, genaamd LMxt, dat vooral  geschikt is voor het grotere bedrijf of multinational. Het magazijn van Parfums Christian Dior vertrouwt nu dagelijks op dit systeem om alle goederenstromen, zowel inbound als outbound, evenals de opslag en het orderpicken aan te sturen.

In combinatie met LMxt bestuurt de WCS-module alle geautomatiseerde apparatuur, terwijl de LM Label-module zorgt voor het printen van de nodige documenten voor transport en een soepele overdracht richting de vervoerders. Als  uitbreiding op deze configuratie zal binnenkort LM Tracking worden geïmplementeerd; een web portaal dat zorgt voor de traceerbaarheid van de bestellingen.

Basismodel voor magazijnen

Na de migratie naar LMxt en de automatiseringsslag ontstond de behoefte aan een gestandaardiseerde projectaanpak voor andere locaties. A-SIS is nu betrokken bij een wereldwijde uitrol door het installeren van het Magistor WMS op verschillende locaties in  Azië-Oceanië (China, Taiwan, Hongkong, Zuid-Korea, Australië en Thailand) en in Mexico. De uitgebreidere LMxt oplossing werd bij Parfums Christian Dior in het regionale distributieplatform in Singapore uitgerold, waar ook gewerkt wordt met ‘goederen-naar-man’-systemen.

Meer informatie: Savoye

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven