Marktnieuws

Alloga groeit snel met als gevolg dat de grenzen van de mogelijkheden in het Veghelse warehouse nagenoeg bereikt zijn. Met behulp van de modulaire systemen van BITO heeft de in farmacie gespecialiseerde logistiek dienstverlener zijn opslagcapaciteit weten te vergroten.

De bezettingsgraad in het warehouse van Alloga is in vier jaar tijd gegroeid van 65 naar 95 procent. Reden is dat steeds meer medicijnproducenten hun logistiek uitbesteden, voor een belangrijk deel vanwege de toenemende eisen in de farmaceutische industrie.

Het warehouse van Alloga in Veghel telt 20.000 vierkante meter, waarvan 2000 vierkante meter is ingericht als opiaatkluis en 1500 vierkante meter als koelcel. Veertig klanten hebben hier hun goederen opgeslagen, die door de logistiek dienstverlener worden gedistribueerd richting apothekers, groothandels en ziekenhuizen in de hele Benelux. Een bezettingsgraad van 95 procent betekent dat het warehouse zo goed als vol zit. “Wij kunnen hier 18.000 pallets opslaan, maar hebben al extern ruimte moeten huren voor de opslag van nog eens 7000 pallets. We onderzoeken al de mogelijkheid voor een tweede eigen pand”, licht Sonneveldt toe.

Loopafstanden reduceren

De afgelopen jaren heeft Alloga verschillende maatregelen genomen om de capaciteit van het warehouse te vergroten. In 2013 zijn in één rij palletstellingen de onderste opslaglocaties vervangen door doorrolstellingen met in totaal 700 picklocaties. In een nieuwe koelcel die eind 2015 in gebruik is genomen, zijn palletstellingen geplaatst met op grondniveau afwisselend doorrol- en legbordstellingen. Deze doorrolstellingen tellen 1400 picklocaties.

“Door de snellopers in doorrolstellingen te leggen, kunnen we het gebied met picklocaties verdichten en de loopafstanden van orderpickers reduceren. Bovendien kunnen we per picklocatie nu meer op voorraad leggen, zodat we minder vaak hoeven aan te vullen. Dankzij de doorrolstellingen hebben we al dertig procent tijdswinst geboekt. Dat kan nog meer worden als we eenmaal voldoende historie hebben opgebouwd en de allocatie van artikelen verder kunnen verbeteren.”

Een jaar eerder had de logistiek dienstverlener al eens 1100 extra palletlocaties gecreëerd door palletstellingen te plaatsen in de uitsorteerruimte dichtbij de docks.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven