Marktnieuws

Nissan heeft het grootste zonnedak van Nederland in gebruik genomen bij het Nissan Motor Parts Center (NMPC) in Amsterdam. Het zonnedak met 9.000 zonnepanelen produceert genoeg hernieuwbare energie om 900 huishoudens van stroom te voorzien en per jaar 1,17 miljoen kilogram CO2 te besparen.

Met de mogelijkheid van het dak om 70% van de jaarlijkse energiebehoefte van het NMPC te produceren, markeert de installatie van het immense zonnedak een belangrijke mijlpaal. Nissan streeft naar een aanzienlijke verduurzaming van de werkzaamheden in Europa. Ook wordt een deel van de opgewekte energie direct aan het lokale elektriciteitsnet geleverd.

Nieuwe energieoplossingen

Francisco Carranza, directeur Nissan Energy: “Nissan zet zich in om de invloed op het milieu van onze faciliteiten in Europa te reduceren. Het investeren in en integreren van nieuwe energieoplossingen vorm een belangrijk onderdeel van Nissan Intelligent Mobility. Dit project is een goede manier om aan te tonen dat we er niet alleen naar streven om de manier waarop je rijdt te veranderen, maar ook de manier waarop je woont.”

Crowdfunding

Het project is het resultaat van de eerste grote samenwerking tussen de bevolking en een bedrijf, waarbij een deel van het project wordt gefinancierd dankzij een nationaal crowdfundingprogramma.

Koen Maes, directeur Nissan Benelux: “Amsterdam is een van de meest vooruitdenkende steden in Europa en we zijn verheugd de stad te kunnen helpen om slim en efficiënt gebruik te maken van ruimte, energie en middelen, terwijl we ook onze eigen werkzaamheden veel duurzamer maken.”

Er wordt vanuit het NMPC nagedacht over de volgende fase met projecten om de ecologische voetafdruk van de faciliteit verder te verkleinen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven