Marktnieuws

Boston Scientific is met vestigingen in meer dan 100 landen een van de grootste medische bedrijven ter wereld. In 2004 opende men zijn Europese distributiecentrum in Kerkrade en sinds 2013 is dat warehouse flink geautomatiseerd. De doelstelling luidde: een ‘touchless distribution’. 

Elk jaar worden 24 miljoen patiënten wereldwijd geholpen dankzij een of meer van de ruim 13.000 oplossingen van Boston Scientific. Vanuit het dc in Kerkrade worden dagelijks wereldwijd 60.000 medische producten verzonden, gemiddeld zo’n 5.000 dozen per dag. Denk hierbij aan onder meer pacemakers en stents (buisjes voor bloedvaten).

Volautomatische oplossing packlist

Door deze enorme aantallen was er bij de grootste werkgever in Kerkrade behoefte ontstaan naar een innovatieve en volautomatische oplossing voor het printen en bevestigen van de packlist op verzenddozen. Boston Scientific koos daarom voor de Automated Document Applicator (ADA) van system integrator Inther Group.

Boston Scientific plaatst alle documenten/packlists aan de buitenzijde van de verzenddozen. Het bevestigen van documentatie aan de buitenzijde gebeurde voorheen nog altijd handmatig. Een zeer tijdrovend proces. Het automatiseren hiervan was noodzakelijk om de groei aan te kunnen. De Automated Document Applicator was de perfecte oplossing, temeer omdat de ADA meerdere pagina’s automatisch kan printen, vouwen en bevestigen op de buitenzijde van de doos.

In 2017 is de eerste Automated Document Applicator in gebruik genomen waarna de tweede ADA al snel volgde. De Automated Document Applicator haalt de juiste data uit SAP en weet hiermee precies welke producten zich in een specifieke verzenddoos bevinden. Van hieruit wordt automatisch de juiste documentatie geprint inclusief een complete orderlijst.

Falen is geen optie

“Met de Automated Document Applicator kunnen wij onze orders nu volledig geautomatiseerd voorzien van documentatie en een shipping label”, zegt Jack Frijns, Director Engineering bij Boston Scientific. “Wij zitten in een operatie waarin we iedere bestelling op het einde van de dag de deur uit moeten hebben. Failure is geen optie hier, omdat er morgenvroeg een patiënt op de operatietafel ligt die medical devices nodig heeft. Wat dat betreft is er een hoge stabiliteit nodig en die kan de Automated Document Applicator ons bieden. Deze oplossing is volledig inline geïntegreerd in het totale conveyor systeem in ons dc in Kerkrade.” 

Inmiddels heeft Boston Scientific een tweede Automated Document Applicator aangeschaft. Met deze twee machines is Boston Scientific op de toekomst (en verwachte groei) voorbereid. Het handmatig plaatsen en bevestigen van documentatie op verzenddozen is een tijdrovend proces. Het automatiseren van dit logistieke proces kan zeer interessant zijn voor een organisatie. Met de Automated Document Applicator is de Return On Investment uiterst attractief en kan de ADA al binnen 6 maanden worden terugverdiend.

Bekijk hier een eerdere video over het dc van Boston Scientific.

Meer informatie: Inther Logistics Engineering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven