Magazijnautomatisering

Delhaize Le Lion/De Leeuw breidt zijn geautomatiseerde flow-through versgoeddistributiecentrum in Zellik uit. Dat doet de Belgische supermarktketen in samenwerking met WITRON.

Het dc bevoorraadt sinds eind 2013 ruim 800 winkels met meer dan 900 verschillende verse en ultra-verse producten in de +2 °C-temperatuurzone. Na afloop van het project, naar verwachting midden 2022, is de maximale capaciteit op piekdagen met meer dan 40 procent toegenomen.

Drie extra modules

De huidige uitbreiding was al voorzien in het oorspronkelijke logistieke concept. De bestaande WITRON ATS-oplossing (Automated Tote System) wordt uitgebreid met drie extra modules. Het centrum blijft tijdens de werkzaamheden gewoon in bedrijf.

100.000 extra bakkenlocaties

Er komen 100.000 bakken-locaties bij (tot in totaal 271.000), 12 stapelkranen (totaal 32), 24 bakken-stapelaars (totaal 71) en verder 12 volgordebuffers, 8 verticale heftoestellen, 4 transfer-wagens, 2 steekkarlaadstations en wikkel- en etiketteermachines.

Het ATS-systeem vereenvoudigt en versnelt de bakkenafhandeling in de volledige materiaalstroom aanzienlijk. Een belangrijk voordeel van de technologie is het feit dat het systeem EPS-bakken in verschillende gangbare maten voor versgoed volledig automatisch op winkelvriendelijke wijze kan picken en op steekwagens kan stapelen, waarbij slechts een beperkte hoeveelheid personeel nodig is.

Meer informatie: Witron Engineering B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven