Marktnieuws

Ben jij zelfstandig ondernemer? Dan rijd je mogelijk in een auto van de zaak. Daarnaast rijdt (een deel van) het personeel misschien ook wel in een zakelijke auto. Bij zakelijke rijden ontkom je niet aan kilometerregistratie. Helaas weet lang niet iedere ondernemer hoe zij dit het beste aan kunnen pakken. Wij geven jou hier 4 tips voor het bijhouden van een kilometerregistratie.

1. Weet wat je bij moet houden

Menig ondernemer denkt dat het voldoende is om een alleen het aantal zakelijk gereden kilometers bij te houden. Wanneer je streeft naar een sluitende kilometerregistratie, is dit niet voldoende. Zorg er daarom allereerst voor dat je weet wat je precies moet bijhouden voordat je begint met registreren. Het begint allemaal met de datum, de beginstand van de kilometerteller en de plaats van vertrek. Noteer ook de plaats van bestemming en de kilometerstand wanneer je hier gearriveerd bent. Vergeet niet aan te geven of het een zakelijke of privérit betrof. Wijk je onderweg van de standaard route af die de navigatie aangeeft? Dan moet je ook de route registreren.

2. Lever de juiste gegevens aan bij de Belastingdienst

Jij houdt een kilometerregistratie bij omdat je bijtelling wilt voorkomen. De kilometeradministratie dien je aan te leveren bij de Belastingdienst. Dit moet op een bepaalde manier gebeuren. Lever je de registratie niet volgens de eisen van de Belastingdienst aan? Dan wordt deze afgewezen. In het ergste geval kun je hier zelfs een boete voor krijgen. Wil je dit voorkomen? Zorg er dan altijd voor dat je de onderstaande gegevens aanlevert bij de Belastingdienst:

– Automerk;
– Autotype;
– Kenteken;
– Periode waarin jij in het voertuig hebt gereden;
– Per rit de datum, begin- en eindstand van de kilometerteller, plaats van vertrek en bestemming, afgelegde route en of de rit zakelijk of privé was .

3. Maak het jezelf makkelijk met een kilometerregistratiesysteem

Het handmatig bijhouden van de (privé)ritten die jij met een zakelijke auto maakt, kost je behoorlijk wat tijd. Daarbij komt dat veel mensen vergeten hun kilometerregistratiebij te houden. Overkomt jou dit ook regelmatig? Of wil je niet langer tijd steken in het bijhouden van een rittenregistratie? Dat hoeft ook niet. Je kunt namelijk een kilometerregistratiesysteem gebruiken. Dit is een geautomatiseerd systeem dat precies bijhoudt hoeveel kilometer jij per rit aflegt. Je kunt hiervoor verschillende hulpmiddelen gebruiken, zoals een rittenregistratie kastje.

4. Inbouwen of niet?

Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om een kilometerregistratie automatisch bij te houden. Dit kan allereerst met een smartphone. Iedereen beschikt tegenwoordig wel over zo’n apparaat. Als ondernemer kun je ervoor kiezen een rittenregistratie-app te gebruiken voor de kilometerregistratie.

Niet iedereen vindt het prettig om op smartphones te vertrouwen. Geldt dit ook voor jou? Geen probleem, want je kunt ook een systeem in laten bouwen in een voertuig. Hierbij kun je denken aan een track en trace systeem en een GPS tracker. Hierdoor wordt gedurende iedere rit direct de juiste informatie vastgelegd. Hierdoor heb jij er zelf geen omkijken meer naar. Grote voordeel is dat je de volledige rittenregistratie van jouw bedrijf online in kunt zien. Daarnaast voldoet de registratie ook direct aan de eisen van de Belastingdienst, waardoor jij er helemaal geen werk meer mee hebt.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven