Marktnieuws
PostNL Dordrecht

PostNL heeft zijn 24e pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik genomen. Vanuit dit nieuwe en duurzame pand van ruim 7.000 vierkante meter in Dordrecht worden dagelijks gemiddeld zo’n 35.000 pakketten bezorgd.

In 2018 bezorgde PostNL 251 miljoen pakketten. Om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces voor Nederland en België optimaal te kunnen inrichten, opent PostNL dit jaar drie nieuwe sorteercentra in Nederland. Dordrecht is de tweede opening van dit jaar. In mei is Almere geopend en Tilburg volgt eind oktober. Het netwerk van PostNL in Nederland bevat dan voor de start van de drukke feestdagenperiode in totaal 25 sorteercentra.

RTV Rijnmond maakte deze video van het nieuwe sorteercentrum van PostNL.

Duurzaam
Het nieuwe sorteercentrum in Dordrecht heeft het BREEAM-certificaat Outstanding, een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties. De zonnepanelen op het dak wekken ongeveer de helft van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie.

Een deel van de pakketten uit het sorteercentrum wordt in de toekomst volledig uitstootvrij bezorgd met elektrische bestelbussen. Het pand is speciaal daarvoor voorzien van een slimme laadinfrastructuur voor het opladen van deze bestelbussen. PostNL streeft naar geheel CO₂-vrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025 en een emissieloze last mile in heel de Benelux in 2030.

Werkgelegenheid
De nieuwe locatie maakt onderdeel uit van een netwerk dat uit in totaal 24 pakkettensorteercentra in Nederland en 6 locaties in België bestaat. Vanuit deze locaties gaan de pakketbezorgers op weg om zeven dagen per week de pakketten te bezorgen. De locatie in Dordrecht biedt werkgelegenheid aan ongeveer 400 mensen in de regio en in nauwe samenwerking met de gemeente Dordrecht gaan hier zo’n 20 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Vanuit dit sorteercentrum worden pakketten bezorgd in de regio Dordrecht en Zwijndrecht.

Commerciedirecteur Carlos Mendes Aguiar: “Met dit sorteercentrum spelen we in op de groei van e-commerce en investeren we in de optimalisering van onze pakketten- en logistieke infrastructuur. Het is de tweede van drie duurzame locaties die we dit jaar aan ons netwerk toevoegen. Daarnaast bieden we werkgelegenheid voor zo’n 400 mensen. Daarmee dragen bij aan de ambitie van de gemeente Dordrecht om 4.000 nieuwe banen in Dordrecht te realiseren.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven